Bibliotheek aan den IJssel: Bibliotheekmedewerker Collectie Volwassenen

Bibliotheek aan den IJssel in Capelle en Krimpen aan den IJssel zoekt een Bibliotheekmedewerker Collectie Volwassenen voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-02-2020Geletterdheid, informatievaardig zijn en een leven lang leren, horen tegenwoordig tot de absolute basisvaardigheden. Daarom zet Bibliotheek aan den IJssel in op fysieke en digitale bevordering van lezen en leren. Daar waar nodig dichtbij haar klanten in scholen of verzorgingshuizen, daar waar het kan door zelfservice en digitale diensten. Altijd klantgericht en professioneel, de samenwerking zoekend, efficiënt en resultaatgericht.

Werken bij Bibliotheek aan den IJssel betekent werken in een inspirerende en dynamische werkomgeving. Wij hebben twee mooie centrale vestigingen. Een in Capelle aan den IJssel en een in Krimpen aan den IJssel. Verder is er een kinderbibliotheek en haal- en brengpunt in Capelle aan den IJssel en hebben wij op 23 scholen een Bibliotheek op school.

Wij zoeken voor de afdeling publieksdiensten een collega:

Bibliotheekmedewerker Collectie Volwassenen

18 uur per week

Ben jij klantgericht? Heb je een passie voor lezen en omarm je digitale ontwikkelingen? Heb je kennis van het samenstellen met collecties. Wil je mensen helpen bij het verbeteren van taal – en digitale vaardigheden? Presenteren voor een groep is voor jou geen punt. En dat in je eigen woonplaats/regio? Dan zoeken wij jou!

Functie:
Voor onze vestigingen ben je samen met de programmacoördinator Collectie en programmering verantwoordelijk voor de uitvoering van het collectiebeleid en concreet voor aanschaf van de collectie van volwassenen. Je bent contactpersoon voor de leesclubs en verzorgt voor hen de materialen. Collega’s, vrijwilligers en ook digitaal onze klanten informeren over de nieuwste boeken of trends.

Als bibliotheekmedewerker collectie volwassenen ben je ook actief binnen het team publieksdiensten, in de centrale bibliotheek van Capelle en Krimpen aan den IJssel sta je onze klanten te woord. Je kunt een klant met een taal- of digitale vraag doorverwijzen of zelf op weg helpen.

Kennis

 • Mbo-werk- en -denkniveau
 • Ervaring met het aanschaffen van media voor volwassenen is een pre
 • Affiniteit met en kennis van literatuur, digitale bestanden en je beschikt over goede van digitale vaardigheden
 • Je leest graag en hebt kennis van literatuur/ lectuur voor volwassenen
 • Ervaring in een werkomgeving waarbinnen klantcontact centraal staat
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Brede interesse in maatschappelijke trends en lokale ontwikkelingen
 • Interesse in onderwerpen zoals laaggeletterdheid, nieuwkomers, digitale vaardigheden

Wij bieden een

 • Fijne werksfeer in een dynamische werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng
 • Klantgericht team
 • Een flexibele baan in verschillende vestigingen
 • Marktconform salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken(inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring)

Je werkzaamheden kunnen plaatsvinden van maandag tot zaterdag, overdag maar ook ’s avonds. Ben jij beschikbaar op deze momenten, reageer dan voor 1 februari 2020 en stuur je cv naar Regina Oudwater – r.oudwater@bibliotheekaandenijssel.nl.

Voor meer informatie kun je richten tot Hetti Koster, programmacoördinator Collectie en programmering. h.koster@bibliotheekaandenijssel.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.