Amsterdam Fringe Festival: Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Amsterdam Fringe Festival in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Marketing & Communicatie voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 05-02-2020


Amsterdam Fringe Festival is op zoek naar een enthousiaste marketing & communicatie stagiair(e) die in is voor (te) gekke plannen en zin heeft om ze uit te voeren. Wil je graag ervaring opdoen in een wervelende festivalomgeving en tegelijkertijd meer leren over (online) marketing, social media en PR? Dan is deze allround stage dé plek voor jou!

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

24 uur per week

Profiel van de functie
Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van het Amsterdam Fringe Festival. Februari tot en met juli 2020 is de periode waarin het programma van de komende editie van het festival bekend wordt en we alles in werking zetten om samen met makers, locaties en andere partners alles voor te bereiden voor een van de belangrijkste marketingmomenten van het jaar: de start van de kaartverkoop.

Je ondersteunt het marketingteam bij het creëren van content (tekst / beeld / video), het schrijven van nieuwsbrieven en het bijhouden van social media. Ook denk je mee over het benaderen van (nieuwe) doelgroepen, de ontwikkeling van de nieuwe website en de promotiecampagne van 2020. Kortom, een mooie allround marketingstage bij een dynamische, buiten-de-gebaande-paden-liefhebbers organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je creëert content voor de website, nieuwsbrief en social media. Je schrijft pakkende teksten, vindt of produceert lekker beeldmateriaal en verzint creatieve content om onze marketingkanalen mee te vullen.
 • Je plant de verschillende soorten content in, je let op voldoende afwisseling in inhoud en houdt de deadlines in het oog.
 • Je verstuurt mailings naar makers, locaties, partners en publiek (via Mailchimp).
 • Je verzamelt publiciteitsmateriaal bij makers en samenwerkingspartners.
 • Je ondersteunt het marketingteam bij de dagelijkse werkzaamheden.
 • Je denkt mee over creatieve manieren om verschillende doelgroepen aan te spreken (zoals makers, locaties en publiek) en nieuwe doelgroepen te bereiken.
 • Je gaat mee naar brainstormsessies en werkmeetings met onze creative agency over de nieuwe website en de campagne voor het festival 2020.

 Wat wij zoeken

 • Iemand vol energie, die aangaat op een creatieve omgeving en op zoek is naar een uitdaging.
 • Je wilt graag praktijkervaring opdoen in marketing en de kneepjes van het vak leren.
 • Je vindt het inspirerend om voor een culturele organisatie te werken.
 • Je bent leergierig en niet bang voor een beetje verantwoordelijkheid, maar je durft ook vragen te stellen wanneer je er niet uitkomt.
 • Je bent een teamspeler, hands on, loyaal en een doorzetter.
 • Je hebt een flexibele houding, je bent bestand tegen festivalhectiek en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je denkt graag out of the box en verliest niet snel de planning of details uit het oog.
 • Je voelt je thuis op social media (focus op Instagram en Facebook).
 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je volgt een opleiding op het gebied van marketing, pr of communicatie en/of kunt laten zien dat je via een andere weg een basiskennis en ervaring op dit gebied hebt opgebouwd.
 • Je woont in Amsterdam of directe omgeving.
 • In het bezit van een laptop.

Omvang en duur
Het betreft een functie op basis van stagevergoeding voor de duur van drie tot zes maanden, vanaf februari / maart 2020 en voor circa 24 uur per week (kan in overleg ook meer of minder).

Wat wij bieden
Amsterdam Fringe Festival is een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) en biedt een wervelende werkomgeving. Je wordt onderdeel van een dynamisch team van ervaren freelancers binnen het culturele werkveld. We bieden een afwisselende en uitdagende stage waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. In overleg kan de stage worden uitgebreid met taken gericht op een specifieke studieopdracht vanuit de opleiding.

Solliciteren
Schrijf een motivatiebrief waarin je uitlegt graag bij onze organisatie deze stage zou willen vervullen en stuur deze samen met een CV vóór 5 februari 2020 naar eva@amsterdamfringe.nl ter attentie van Eva Brobbel, Coördinator Marketing & PR. CV’s zonder brief worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.