Amsterdam Fringe Festival: Festivaltalenten Fringe Academy

Amsterdam Fringe Festival in Amsterdam zoekt Vier Festivaltalenten in de dop voor de Fringe Academy! voor 16 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 05-02-2020


Amsterdam Fringe is een platform voor jong podiumtalent dat het experiment niet schuwt. Elk jaar tonen we 11 dagen lang, spannend werk van nieuwe makers in de kleine theaters en bijzondere locaties van Amsterdam. Het team van Fringe bestaat uit een gedreven groep freelancers die zowel bij het festival als andere organisaties hun sporen verdient.

Gezocht:

Vier festivaltalenten in de dop voor de Fringe Academy!

16 uur per week

WIL JIJ….aan de slag in een wervelende festivalomgeving en alles leren over het neerzetten van een te gek podiumprogramma op de Uitmarkt? Heb je een brede interesse en wil je je ontwikkelen in zaken als programma maken, productie, zakelijk beleid en/of marketing? Heb je een neus voor goeie acts en lijkt het je interessant om te leren hoe je een mooi programma samenstelt? En lijkt een kijkje in de keuken bij een klein en dynamisch festivalteam je wel wat? Dan is de Fringe Academy van Amsterdam Fringe Festival dé plek voor jou!

Wat is de Fringe Academy?
De Fringe Academy bestaat ieder jaar uit vier talenten. Samen is deze groep verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het drukbezochte Fringe podium op de Uitmarkt eind augustus 2020. Daar komt natuurlijk van alles bij kijken, zoals programmeren, organiseren, budgetteren en promotie.

Na een crash course festivalorganisatie, breng je onder begeleiding al je opgedane kennis in de praktijk en zorg je ervoor dat er eind augustus een dijk van een event staat. Je hebt contact met de producenten en technici van de Uitmarkt, gaat op zoek naar en onderhoudt contact met artiesten, bedenkt creatieve plannen en concepten, stuurt vrijwilligers aan en zorgt ervoor dat zowel de voorbereidingen als het tweedaagse event zelf op rolletjes verlopen. Je zult zien dat je je in de loop van deze maanden ontwikkelt tot allround festivalorganisator.

Functieomschrijving
Als deelnemer aan de Fringe Academy ben je twee dagen per week te vinden op het nieuwe Fringe kantoor in Amsterdam West in de periode april – september 2020. Je bent in staat om in groepsverband een programmering in elkaar te zetten, dit programma productioneel te realiseren en te promoten.

Je wordt begeleid door inspirerende jonge ondernemers en vakmensen uit het kernteam van het Amsterdam Fringe Festival. De begeleiding wordt zo goed mogelijk afgestemd op je persoonlijk leerdoelen, maar de functie vraagt ook veel eigen initiatief en zelfredzaamheid.

Naast het organiseren van het Fringe X Uitmarkt podium zal je tijdens het Amsterdam Fringe Festival (3 tot en met 13 september 2020) meelopen met het kernteam (artistiek, productie, marketing of zakelijk) en hen ondersteunen. Je precieze rol zullen we in de loop van het Fringe Academy traject afstemmen op jouw leerdoelen en wensen.

Op een rij

 • Een stage / werkervaringsplek van twee dagen per week met (stage)vergoeding.
 • De mogelijkheid om allround ervaring op te doen met festivalorganisatie, inclusief korte workshops op het gebied van productie, marketing, zakelijk beleid, budgetteren en programma maken.
 • De mogelijkheid om met het Fringe Academy team (onder begeleiding) een eigen mini-festival te realiseren: het Fringe X Uitmarkt podium.
 • Toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals uit het Nederlandse en internationale podiumkunstenveld.
 • De mogelijkheid om werkervaring op te doen / stage te lopen bij de kernleden van het Amsterdam Fringe Team.
 • Een wervelende werkomgeving bij een inspirerend festival vol buitengewoon talent (op en naast de planken) binnen een ambitieus team van collegiale rouwdouwers

Wat we vragen

 • Je hebt zin om bij festivals of events aan de slag te gaan en hebt interesse in de podiumkunsten (onder andere muziek, theater, dans, spoken word, performance art, cross-overs).
 • Een flexibele houding, je bent bestand tegen festivalhectiek en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je bent niet bang voor een beetje verantwoordelijkheid, maar durft ook vragen te stellen wanneer je er niet uitkomt.
 • Je bent leergierig en creatief, altijd op zoek naar ingenieuze oplossingen en briljante plannen.
 • Je bent een teamspeler, hands on, loyaal en een doorzetter.
 • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Een beschikbaarheid van twee dagen per week in de periode april tot en met september. De maandag staat vast, de andere dag wordt bepaald in overleg.
 • Volledige beschikbaarheid de dagen voor en tijdens de Uitmarkt, 28 tot en met 30 augustus 2020, en het Amsterdam Fringe Festival, 3 tot en met 13 september 2020.
 • Woonachting in Amsterdam of in de directe omgeving van Amsterdam.
 • Een rijbewijs is mooi meegenomen (maar geen vereiste).
 • In het bezit van een laptop.

Wat we bieden
Amsterdam Fringe Festival biedt een werkomgeving, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Als deelnemer van de Fringe Academy krijg je veel verantwoordelijkheid en werk je ook samen met andere organisaties uit de culturele sector (waaronder De Vries producties, producent van onder andere de Uitmarkt). Een unieke kans om een netwerk op te bouwen binnen de culturele sector, te laten zien wat je in je mars hebt en je kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Hoe kun je solliciteren?
Stuur je CV en motivatiebrief dan vóór 5 februari 2020 op naar info@amsterdamfringe.nl ter attentie van Aukje Verhoog, Fringe Director. Vertel in je motivatiebrief waarom je bij de Fringe Academy solliciteert en hoe deelname aan de Fringe Academy in jouw (toekomstige) carrière past.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.