Who’s Next: Voorzitter

Who’s Next in Almere zoekt een Voorzitter voor minimaal vier vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-12-2019


Who’s Next is een uitdagend, jaarlijks terugkerend jongerenfestival waarin klassieke muziek gepresenteerd wordt voor en door jongeren. Leerlingen krijgen les van professionals in een lessenreeks naar keuze (Classic Express met speeddates, leerorkest, dans, koor en muziektheater) en presenteren hun werk tijdens de festivalweek in het KAF. Het educatieprogramma is speciaal ontwikkeld voor Almeerse scholen en bestaat uit verschillende onderdelen, afgestemd op leerlingen van verschillende leeftijden.

Het werken met professionals en het volgen van de lessen met leerlingen van andere scholen verbindt de deelnemers en de professionals en maakt Who’s Next elk jaar weer een fantastisch en bijzonder evenement.

Who’s Next richt zich op jongeren tussen twaalf en achttien jaar en heeft als doelstelling om (actieve en passieve) beleving van klassieke muziek bij deze jongeren te versterken.

Wij zijn op zoek naar een bestuursvoorzitter die samen met ons team de organisatie verder kan bestendigen.

Voorzitter

minimaal vier vergaderingen per jaar

Who’s Next in de huidige vorm bestaat sinds 2014. Jojanneke van de Weetering is directeur sinds 2018. Het projectteam bestaat uit een directeur, een artistiek adviseur, een educatief producent, een festivalproducent en een marketing- en communicatiemedewerker.

We werken samen met verschillende (culturele) partners in Almere. Who’s Next heeft een goede subsidierelatie met de gemeente en andere (landelijke) fondsen. Op de middelbare scholen werken we nauw samen met cultuurdocenten. De meeste workshopbegeleiders (jonge professionele muziekdocenten) zijn al jaren aan Who’s Next verbonden.

Het bestuur, met drie bestuursleden, vergadert (minimaal) vier keer per jaar en ondersteunt de directeur met gevraagd en ongevraagd advies. De stichting heeft een solide basis en is financieel gezond.

Wat vragen we?

  • Toezicht houden op het beleid en operatie van de directeur.
  • Toezicht, samen met de overige bestuursleden, op opstellen van het jaarplan en meerjarenplan.
  • Het leiden de bestuursvergaderingen van de stichting (minimaal vier keer per jaar).
  • De voorbereiding van de vergaderingen in overleg met de secretaris en directeuren de juiste afhandeling van de agenda.
  • Het onderhouden van contact met de strategische partners.
  • Samen met mede bestuurslid functioneringsgesprekken voeren met de directeur.

Wie zoeken we?

  • U heeft affiniteit met bij voorkeur Almere en klassieke muziek.
  • U heeft leidinggevende kwaliteiten.
  • U beschikt over een relevant netwerk in Almere.
  • U kunt schakelen tussen de verschillende stakeholders/financiers en hebt ervaring met het besturen van stichtingen.

Wat bieden we?
Het is een onbezoldigde functie, maar onkosten worden vergoed. We bieden een gedreven, muzikale en liefdevolle organisatie, die jongeren een onvergetelijke muzikale ervaring biedt.

Interesse?
Heeft u interesse en wilt u meer weten? Stuur dan voor 30 december 2019 een mail naar mpvanekdom@gmail.com met onderwerp vacature. De mail bevat een motivatie (max 150 woorden) en CV.

Naar aanleiding van uw reactie plannen we graag in de eerste week van januari 2020 een kennismakingsgesprek in.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.