TU Delft: Projectleider Tentoonstellingen Erfgoed

TU Delft in Delft zoekt een Projectleider Tentoonstellingen Erfgoed voor 30-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-01-2020


TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Als fysieke en virtuele ontmoetingsplek, verbindt de Library onderwijs en onderzoek aan de TU Delft en laat zij kennis vrijelijk stromen.

De Library ondersteunt wetenschappers, studenten en docenten door op een innovatieve manier kennis te ontsluiten, te delen en zichtbaar te maken. Omdat we zoveel waarde hechten aan wetenschappelijke output, digitale content en innovatieve ontwikkelingen, is het van belang dat we kennisdeling onder de aandacht brengen. We adviseren studenten, docenten en wetenschappers in de keuze van publicatiekanalen, hergebruik van materiaal van anderen of bescherming van eigen intellectueel eigendom.

Open, nieuwsgierig, zelfbewust, vernieuwend en verbindend. Dat zijn de merkwaarden die wij daarbij hanteren. Gebruiksonderzoeken kennen een hoge waardering toe aan de innovatieve dienstverlening van de Library.

Wij zoeken een

Projectleider Tentoonstellingen Erfgoed

30-32 uur per week

De afdeling Library Education Services bestaat uit vier productgroepen, die elk worden aangestuurd door een Hoofd. De grootste gemene deler van de productgroepen is de student en docent als hoofdgebruiker. Education Support verzorgt de juiste informatievaardigheden ten behoeve van de studenten. Het NewMedia Centre ontwikkelt en verzorgt online presentaties, met name voor het onderwijs. Studium Generale (SG) zorgt voor academische verbreding voor studenten, medewerkers en inwoners van Delft en Open Spaces is verantwoordelijk voor (de ontwikkeling van) de studieomgeving.

Het Academisch Erfgoed Team is (gedeeltelijk) onderdeel van de productgroep Open Spaces en beheert de Bijzondere Collecties van de TU Delft Library. Deze bestaan uit de Trésor- (boeken, tijdschriften, prenten en kaarten) en de Museumcollectie, bestaande uit ruim 6500 objecten die een relatie hebben met de geschiedenis van onderwijs en onderzoek aan de TU Delft. Daarnaast doet het Academisch Erfgoed Team onderzoek naar de geschiedenis van de universiteit en maakt fysieke en digitale presentaties op de campus en daarbuiten. Het team bestaat uit twee conservatoren, een universiteitshistoricus en een beleidsmedewerker presentatie.

Functie-omschrijving
De TU Delft Library is op zoek naar een Projectleider Tentoonstellingen Erfgoed. Deze projectleider is verantwoordelijk voor het realiseren van tentoonstellingen over wetenschaps- en techniekgeschiedenis. De tentoonstellingen vinden grotendeels plaats op de campus van de TU Delft en hebben ook een digitale component. Ze zijn veelal het resultaat van samenwerkingen van het Academisch Erfgoed Team met studenten, wetenschappers en/of docenten. De kaders en prioriteiten voor de presentatie van het erfgoed worden gesteld door de beleidsmedewerker presentatie, in overleg met het team. Voor zowel fysieke als digitale tentoonstellingen wordt gebruikgemaakt van flexibele en herbruikbare ‘dragers’ en een herkenbare grafische vormgeving.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit

 • Het samenstellen en uitwerken van tentoonstellingen in samenwerking met het Academisch Erfgoed Team en relevante partners. Dit is een groepsproces waarbinnen de projectleider een sturende rol heeft en zorgt voor de vertaling van de inhoud naar een aansprekende vorm.
 • Het uitwerken van de ruimtelijke opstelling, grafische vormgeving en andere componenten in samenwerking met interne en externe partijen. Denk hierbij aan infographics, animaties, films en interactieve applicaties die op projectbasis worden uitgewerkt met specialisten.
 • De productie van tentoonstellingen. Dit bestaat uit het opstellen en bijhouden van een draaiboek/planning, projectbegroting en inventaris, de communicatie met de beheerders van de locatie(s) en het aansturen/begeleiden van ondersteunende medewerkers. Hierbij hoort ook het organiseren van het transport, het opstellen van bruikleencontracten en afstemmen van eisen op het gebied van licht, klimaat en veiligheid in overleg met conservatoren.
 • Het afstemmen met de afdeling Communicatie over het communicatieplan voor een tentoonstelling en de doelgroepanalyse. De projectleider levert ook projectbeschrijvingen aan ten behoeve van communicatie.
 • Het opzetten van evenementen rondom tentoonstellingen zoals symposia, lezingen, debatten en rondleidingen. Hiervoor wordt samengewerkt met de programmamaker Open Spaces, Studium Generale en relevante afdelingen binnen de TU Delft.
 • De verslaglegging van tentoonstellingen en de evaluatie van projecten.

Functie-eisen

 • Uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels.
 • Ervaring met fysieke presentaties en affiniteit met digitale presentaties.
 • Affiniteit met academisch erfgoed en/of techniek- en wetenschapsgeschiedenis.
 • Gericht op samenwerkingen en bereid om zowel ideeën van anderen uit te werken als deze zelf aan te dragen.
 • Goed in het vertalen van technische en wetenschappelijke onderwerpen naar een toegankelijke vorm.
 • Flexibel qua werkbelasting en stressbestendig.
 • Assertief, consequent en zelfverzekerd.
 • Ervaring met Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator, en SketchUp of andere 3D-software is een pre.

Arbeidsvoorwaarden
De functie heeft een omvang van 30 tot 32 uur (0,8 fte). Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op verlenging van maximaal één jaar. Het salaris is gebaseerd op schaal 9 uit de cao Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.835,- en een maximum van € 3.895,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.

Naast uiteraard het vakantiegeld in mei, ontvang je in december een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,3%. Ook kun je jaarlijks een deel van je arbeidsvoorwaardenpakket zelf samenstellen met behulp van het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden, waaronder het kopen en verkopen van verlofuren.

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.

We vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en dat je fit je werkzaamheden kunt uitvoeren. Dit ondersteunen we op verschillende manieren, onder andere met een uitgebreid aanbod aan cursussen, loopbaancoaches of sporten met korting.

Informeren en solliciteren
Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jules Schoonman, Beleidsmedewerker presentatie Academisch Erfgoed, e-mail: j.a.schoonman@tudelft.nl, telefoon: 015-278 23 62. Voor informatie over de wervingsprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal, HR-secretaresse, e-mail: po.ud@tudelft.nl.

Wil je solliciteren? Stuur dan uiterlijk 5 januari 2020 een sollicitatiebrief met cv en eventueel een portfolio, gericht aan Jules Schoonman, via onderstaande solliciteer-button.

De gesprekken staan gepland op maandag 13 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.