Tassenmuseum Amsterdam: Marketing en Communicatie Manager

Het Tassenmuseum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Marketing en Communicatie Manager voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 06-01-2020Het Tassenmuseum Amsterdam is in beweging. Na jaren van verzamelen en het tonen van de geschiedenis en de schoonheid van de tas is Tassenmuseum Amsterdam nu in transitie; van een museum met tassen naar een dynamisch Huis. Het vernieuwde Tassenmuseum Amsterdam ziet de ‘tas’, haar cultuur en maatschappelijke context als vertrekpunt voor nieuwe verhalen.

Wil jij samen met een hecht ondernemend team richting en invulling gaan geven aan die verhalen en hou je van een uitdaging? Geen dag bij ons museum is hetzelfde! Het particuliere museum ontvangt geen subsidie en wordt dan ook geleid als een onderneming. Wij zijn namelijk ambitieus!

Kom jij zo snel mogelijk ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een

Marketing en Communicatie Manager

32-40 uur per week

Door jouw verfrissende en vernieuwende aanpak overtuig je onze bezoeker en weet je ze te “verleiden” om het museum te bezoeken. Jij bent als commerciële ondernemende marketing- en communicatie manager verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van een origineel en opvallend marketing- en communicatiebeleid.

  • Je vertaald de visie van het museum naar een concreet en uitvoerbaar marketing- en communicatiebeleid ten behoeve van de on- en offline zichtbaarheid van het museum. Het museum is in beweging en jij beweegt hierin mee. Je plant en realiseert de marketing- en communicatie-activiteiten, waaronder advertenties, campagnes, huisstijl, website, social media et cetera.
  • Je bent creatief onderlegd, vernieuwend, onbevangen en ondernemend. Je reageert proactief op mogelijkheden en kansen.
  • Je hebt grote affiniteit met beeld en het schrijven van onder andere persberichten en nieuwsbrieven en verzorgt uiteraard hiervan ook de verzending.
  • Je bent onze ambassadeur naar buiten toe, waarbij jij het verhaal van het museum gedreven en met enthousiasme weet te brengen.
  • Je onderhoudt contact met de pers in de breedste zin van het woord en onderhoudt contact met de (nieuwe) samenwerkingspartners.
  • InDesign en Photoshop zijn basis behoeftes voor je dagelijkse werkzaamheden
  • Je bent instaat beschikbare data van bijvoorbeeld Google Analytics te analyseren en weet dit toe te passen in toekomstige campagnes.
  • Je gaat samenwerkingen aan met externe partijen die de marktpositie/ bekendheid van het museum kunnen vergroten.
  • Je werkt nauw samen met onder andere de directeur, curatoren en sales manager. Daarnaast zorg jij ervoor dat de juiste collega’s (tijdig) aanhaken.
  • Je bent verantwoordelijk voor de randprogrammering rondom de tentoonstellingen en het museum in het algemeen. Je weet tevens in te spelen en anticipeert op de actualiteiten rondom musea, mode, vormgeving, métier en maatschappij.

Wij zoeken een bevlogen, energieke, proactieve, creatieve en hands on persoonlijkheid. Je hebt visie en een drive. Een uitdaging ga je niet uit de weg en je gaat voor het maximale verrassende resultaat. Je bent commercieel, ondernemend, oplossings- en marktgericht en denkt in kansen. Je handelt naar mogelijkheden. Je bent strategisch, denkt in abstractie, maar kan ook in detail handelen.

Als creatieve, stimulerende organisator met een duidelijke visie op het gebied van marketing en communicatie, cultuur, creatieve industrie alsmede in retail beschik je uiteraard over uitstekende contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bedenkt niet alleen, maar steekt ook echt de handen uit de mouwen! Je denkt out of the Bag.

Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring als marketing- en communicatiemanager op HBO/WO niveau. Uiteraard heb je kennis van en/of affiniteit met cultuur, mode, design maar ook met retail en ondernemerschap. Je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan binnen de culturele, creatieve of commerciële sector en je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord en geschrift. Woonachtig in de regio Amsterdam is een pre.

In eerste instantie bieden wij een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Wij bieden een marktconform salaris, afhankelijk van kennis en ervaring.

Tassenmuseum Amsterdam heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn en zet zich in voor diversiteit op de werkvloer.

Ben je enthousiast en getriggerd om bij ons aan de slag te gaan? Verras ons met je sollicitatie waarom jij denkt degene te zijn die wij zoeken! Stuur je sollicitatie naar Manon Velderman, vacature@tassenmuseum.nl of voor meer informatie kun je bellen naar 020- 524 64 52. Je kunt reageren tot 6 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.