Stichting De Muren hebben Oren: Interviewbegeleiders

Stichting De Muren hebben Oren in Den Haag zoekt Interviewbegeleiders voor 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geen


Stichting De Muren hebben Oren zet zich in voor de verbinding tussen stadsbewoners van verschillende generaties met verschillende achtergronden, waarbij de lijnen van het verleden worden getrokken naar het heden. Binnen het project De Muren hebben Oren ontmoeten leerlingen van groep 7 en 8 uit diverse wijken elkaar. Zij volgen samen les en interviewen stadsgenoten over hun familiegeschiedenis.

De Muren hebben Oren zoekt voor de interviews per direct

Interviewbegeleiders

8 uur per week

Wij zoeken begeleiders voor deze interviews, die de groepjes ophaalt van school, meeneemt naar het huis van de Verteller, de leerlingen stimuleert in het stellen van vragen, hen vrij laat zelf door te vragen en waar nodig bijspringt met nieuwe vragen. De begeleider maakt notities van het interview. Na afloop van het interview brengt de begeleider de leerlingen terug naar de klas en maakt vervolgens een korte, mooie samenvatting van het interview

In schooljaar 2019-2020 voeren zestien Haagse klassen het project De Muren hebben Oren uit. Per klas worden circa acht interviews afgenomen; in groepjes van vier interviewen leerlingen mensen bij hen thuis. Het begeleiden van een interview kost circa 4 uur, inclusief het halen & brengen van de leerlingen en het schrijven van een verhaal na afloop.

Na de sollicitatie volgt een kennismakings- in instructiegesprek. Bij een positief resultaat wordt een (gratis) VOG aangevraagd. Er is een uitgebreide handleiding beschikbaar.

Reiskosten worden vergoed en er is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.