Raad voor Cultuur: Senior Beleidsadviseur Omroep- en Filmsector

De Raad voor Cultuur in Den Haag zoekt een Senior Beleidsadviseur Omroep- en Filmsector voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 16-12-2019


De Raad voor Cultuur staat regering en parlement bij op het gebied van cultuur- en mediabeleid. Wij werken in Den Haag, pal naast het centraal station. Jij bent een betrokken senior beleidsadviseur met hart voor de omroep- en filmsector en helpt ons graag bij onze adviezen over beleid en regelgeving.

Senior beleidsadviseur Omroep-
& Filmsector

32-36 uur per week

Als senior beleidsadviseur voor de Raad voor Cultuur werk je mee aan het voorbereiden en schrijven van adviezen. Het zwaartepunt ligt op omroep- en filmbeleid. Je maakt deel uit van onze vaste secretariskern op het bureau; samen pakken we de lopende adviesagenda op. Afhankelijk van de druk op je eigen portefeuille en de rest van ons werkprogramma werk je ook mee aan de adviezen op andere terreinen van de Raad voor Cultuur.

Jouw taken

 • Je bent secretaris van adviescommissies en draagt bij aan de totstandkoming van adviezen.
 • Je signaleert en analyseert beleidsmatige en politiek-bestuurlijke ontwikkelingen in de audiovisuele sector.
 • Je verzamelt en becommentarieert informatie voor raads- en commissievergaderingen en denkt mee over de adviesstrategie.
 • Je schrijft discussienota’s en conceptadviezen.
 • Je ondersteunt en plant de werkzaamheden van de commissies.
 • Je stimuleert en initieert discussies, zowel binnen de raad als daarbuiten.
 • Je onderhoudt contacten met departementale beleidsdirecties en organisaties in relevante sectoren.

Functie-eisen

 • Je hebt een relevant wo-diploma en bent op de hoogte van ontwikkelingen in de omroep- en filmsector.
 • Je hebt relevante werkervaring en kunt uitstekend netwerken.
 • Je hebt in elk geval een uitgebreid netwerk in de media en kent de belangrijkste organisaties in de omroep- en filmsector.
 • Je hebt interesse voor en enige kennis van de andere domeinen van de Raad voor Cultuur.
 • Je hebt affiniteit met cultuurbeleid.
 • Je voelt je thuis in een adviesrol in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving, met oog voor de onafhankelijke positie van de raad.
 • Je kunt goed analyseren en communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent flexibel en doelgericht en kunt goed samenwerken.
 • Je houdt van aanpakken en waar nodig weet je te relativeren.

Arbeidsvoorwaarden
Salaris­niveau – schaal 12
Maand­salaris – minimaal € 3.740 – maximaal € 5.559 (bruto)
Dienst­verband – vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week – 32
Maximaal aantal uren per week – 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (www.wnra.nl) in werking. Het zogeheten aanstellingsbesluit wordt dan omgezet in een tweezijdige arbeidsovereenkomst volgens het Burgerlijk Wetboek.

Bijzonderheden
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om onze doelen te realiseren. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

De raad streeft ernaar de diversiteit in het personeelsbestand verder te vergroten. Belangstellenden met een migratieachtergrond worden daarom uitdrukkelijk verzocht te solliciteren.

Indien er kandidaten reageren die de Van-Werk-Naar-Werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.

Meer over de functiegroep (Senior) Adviseur
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.
Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Raad voor Cultuur
De Raad voor Cultuur is het wettelijk adviesorgaan van regering en parlement op het gebied van cultuur- en mediabeleid. Wij adviseren zowel over algemeen beleid en regelgeving, als over concrete beslissingen zoals subsidiebeschikkingen. Wij zijn onafhankelijk en brengen gevraagd en ongevraagd adviezen uit over media, cultureel erfgoed en kunst. Onze raad werkt projectmatig. Adviezen en andere publicaties worden in de regel voorbereid door onze projectcommissies, die voor de duur van een adviestraject in het leven worden geroepen.
Raad voor Cultuur

Voor meer informatie over deze vacature:
Jakob van der Waarden, directeur Raad voor Cultuur – 06-295 707 19.
Egidio Memeo, directiesecretaris Raad voor Cultuur – 06-420 266 18.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.