Museum Tot Zover: Vrijwilliger Marketing & Communicatie

Museum Tot Zover in Amsterdam zoekt een Vrijwilliger Marketing & Communicatie voor 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geen


Museum Tot Zover is uniek in haar soort en belicht de dood in al haar facetten. Het museum opende in 2007 en brengt grensverleggende tentoonstellingen als Funeral Train (***** de Volkskrant), Afterlife, The Pixelated Revolution (**** de Volkskrant), De Vogelvanger (**** de Volkskrant) en Post Mortem. De open benadering en de sprankelende presentatie krijgen veel waardering van bezoekers en pers. Exposities op het gebied van kunst, fotografie en geschiedenis vormen een verdieping van het bezoek. Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster, één van de mooiste gedenkparken van Nederland.

Museum Tot Zover wordt draaiende gehouden dankzij onze fantastische vrijwilligers. Goede rondleiders, gezellige gastheren en gastvrouwen, museumcafé-tijgers en administratiewonders: Iedereen draagt een (graf)steentje bij! Ook hebben we een gepassioneerd team dat de collectie bijhoudt of eigen onderzoek doet.

Vrijwilliger Marketing & Communicatie

8 uur per week

Hoe breng je de dood aan de man? Een hele uitdaging! Museum Tot Zover timmert de laatste jaren flink aan de weg met tentoonstellingen op het gebied van kunst en fotografie rondom sterfelijkheid. Er zijn grote ambities met de doorontwikkeling van het kenniscentrum, het educatief programma en de aankomende exposities. Bij deze ambities past een creatieve vrijwilliger Marketing & Communicatie die goed op de hoogte is van social media. Onder begeleiding van de medewerker Marketing & Communicatie ben je verantwoordelijk voor het meedenken over en uitvoeren van de communicatieplannen van het museum, en het sterk vergroten van de online aanwezigheid van Tot Zover.

Wij zoeken iemand die

  • Goed op hoogte is van ontwikkelingen in sociale media.
  • Taalvaardig is in het Nederlands en Engels en wervend kan schrijven.
  • Basiskennis heeft van beeldbewerkingssoftware.
  • Affiniteit heeft met het museum.
  • De museumtentoonstellingen en activiteiten op een creatieve en enthousiasmerende naar buiten kan brengen.
  • Minimaal 8 uur per week beschikbaar is.

Geïnteresseerd?
Wil jij ook werken bij Museum Tot Zover, de culturele parel in Amsterdam Oost? Wanneer je bij ons werkt, heb je in ieder geval een goed verhaal op feestjes en partijen. En ja, wij spreken uit ervaring.

Wij bieden

  • Een reiskostenvergoeding.
  • Korting op artikelen uit de museumwinkel.
  • Regelmatige vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes.
  • Maar bovenal een fijne werkomgeving met veel leuke collega’s!

Stuur je motivatiebrief en CV naar ons Hoofd Interne Zaken, Hanita Koopmans: h.koopmans@totzover.nl. Vermeld daarbij dat het om de vacature vrijwilliger marketing & communicatie gaat.

Tot Zo(ver)!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.