De Bibliotheek CultuurPuntAltena: Projectmedewerker Cultuur

De Bibliotheek CultuurPuntAltena in Woudrichem zoekt een Projectmedewerker Cultuur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-01-2020


De Bibliotheek CultuurPuntAltena is een inspirerende ontmoetingsplaats waar bezoekers worden verleid om de schatkamer vol materialen, ideeën en verhalen te ontdekken. Iedereen moet zich vrij voelen om binnen te lopen, in de bibliotheek te verblijven, te discussiëren met anderen, kennis en informatie op te doen, rond te neuzen en er ongestoord kunnen werken. In de afgelopen jaren hebben we met onze samenwerkingspartners; gemeenten, scholen, kinderopvang, maatschappelijke, culturele en welzijnsorganisaties de lijnen voor het realiseren van ‘de maatschappelijke bibliotheek van de toekomst’ uitgezet.

Omdat de samenleving steeds complexer wordt en er steeds meer eigen verantwoordelijkheid van mensen wordt verwacht, zijn geletterdheid, informatieverwerving, kennisdeling en het levenslang blijven ontwikkelen van (digitale) vaardigheden fundamentele voorwaarden voor maatschappelijk succes en welzijn. Noodzakelijk ook om in de huidige en samenleving van morgen te kunnen functioneren. Cultuureducatie en -beleving zijn een belangrijke middel om onder andere vaardigheden als communiceren, reflecteren, het ontwikkelen van creatief en kritisch en probleemoplossend denkvermogen te ontwikkelen.

De Bibliotheek CultuurPuntAltena zoekt een

Projectmedewerker Cultuur

24 uur per week

De ochtend start met een bezoek aan de bioscoop. Voor een groot cultuurproject bezoeken deze ochtend verschillende scholen een documentairefilm waarbij de leerlingen in gesprek gaan met één van de makers. Voorafgaand heb jij de planning voor dit project nauwkeurig afgestemd met de betrokken partijen. Jij bent daarom al vroeg aanwezig voor de ontvangst van de gastspreker en leidt de binnenkomst van de leerlingen in goede banen. Zodra alles draait rij je richting kantoor maar onderweg stop je nog even bij één van de scholen. Morgen starten zij met een nieuwe erfgoedproject en jij brengt hen daarvoor de benodigde materialen.

Eenmaal aangekomen op kantoor staat een afspraak met een groep lokale amateurkunstenaars in de agenda. Je wil hen graag kunstwerken laten maken passend bij het Hugo-de-Groot-jaar waarvoor momenteel alle voorbereidingen worden getroffen. De kunstwerken wil je graag exposeren in de bibliotheek dus je stemt de beschikbare ruimte en mogelijkheden met hen af.

Na de lunch vult de middag zich met werkzaamheden zoals het organiseren van een lezing, het plannen van theaterworkshops voor kinderen en het meedenken in nieuw te ontwikkelen onderwijsprojecten. Je verstuurt deze middag ook een uitnodiging voor een studiedag en verzamelt alvast de items voor de volgende onderwijsnieuwsbrief. Aan het einde van de middag komt een telefoontje binnen; of je suggesties hebt voor een muziekvoorstelling voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Natuurlijk wil je daarvoor op onderzoek uit! Je plant direct een afspraak maar vraagt ter voorbereiding wel goed door wat ze verwachten en hoeveel budget hiervoor beschikbaar is.

Aan het einde van de dag kijk je terug op een afwisselende maar waardevolle dag waarbij je volop verbindingen hebt gelegd tussen het onderwijs, culturele partners onze eigen organisatie en de inwoners van de gemeente.

Spreekt deze werkdag jou aan en denk jij dat je de projectmedewerker bent die wij zoeken? Dan zien we jouw motivatie en CV graag tegemoet!

De uitdaging
Als projectmedewerker sta je voor de uitdaging om de cultuurcoördinator en cultuurcoach te ondersteunen bij het organiseren, plannen en uitvoeren van uiteenlopende cultuuractiviteiten. Hierbij werk je intensief samen met scholen, cultuuraanbieders en de collega’s met andere aandachtsgebieden.

Cultuuractiviteiten binnen de bibliotheek richten zich zowel op jeugd als volwassenen. Denk hierbij aan het voorbereiden van exposities, het organiseren van workshops of het begeleiden van gasten bij thema-avonden. Daarnaast werk je mee aan meerdere onderwijsprojecten zoals het Cultuurmenu en Cultuureducatie met Kwaliteit. In te toekomst willen wij de samenwerking met het Voortgezet Onderwijs intensiveren. Kandidaten met affiniteit voor en kennis over deze doelgroep nodigen wij graag uit te solliciteren.

Jouw profiel
Je gaat graag de uitdaging aan om activiteiten en projecten te plannen en organiseren. Daarbij ga je klantgericht te werk. Je bent vaardig in het herkennen van wensen, behoeften en belangen van interne en externe klanten en bent in staat hiernaar te handelen. Wij verwachten een proactieve houding; je signaleert kansen of voorziet problemen en anticipeert hierop en handelt daarna in een vroeg stadium. Je komt uit eigen beweging met een nieuw voorstel of met oplossingen. Hierbij werk je actief samen met anderen om resultaten en organisatiedoelstellingen te bereiken. Je bent omgevingsbewust omdat je veel samenwerkt met externe partners. Je bent op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen in de maatschappij en het culturele veld die van invloed zijn op onze organisatie. Wanneer je kansen in de markt signaleert stem je die af met de cultuurcoördinator.

Je beschikt ten minste over een afgeronde relevante MBO-opleiding en hebt aantoonbaar ervaring en affiniteit met kunst- en cultuureducatie. Je bent handig met zaken als social media, mailchimp en de MS Officeapplicaties. Ten behoeve van het samenwerken en onderhouden van contacten met externen is het van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs en auto. Om je functie goed te kunnen uitvoeren ben je flexibel en bereid om soms ook buiten kantoortijden te werken.

Qua persoonlijkheid zoeken wij een enthousiaste, creatieve en nieuwsgierige persoon. Tevens ben je stressbestendig en empathisch. Wij bieden een uitdagende veelzijdige functie binnen een ervaren en enthousiast team. Het salaris is conform CAO Openbare Bibliotheken, schaal 6. Het betreft een aanstelling van één jaar met uitzicht op verlenging.

Solliciteren
Ben je enthousiast geworden van deze vacature? Mail dan je motivatie en CV vóór 6 januari 2020 naar Jacqueline Frenken, Cultuurcoördinator, e-mail: j.frenken@cultuurpuntaltena.nl.

Voor meer informatie over de vacature is het mogelijk om contact op te nemen met Jacqueline Frenken (06 435 810 31) of Marian van der Wal (06 109 411 45).

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 15 en donderdag 16 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.