CBK Zuidoost: Stagiaire Curator & Productie

CBK Zuidoost in Amsterdam Zuidoost zoekt een Stagiaire Curator & Productie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 26-01-2020


Centrum Beeldende Kunst Zuidoost is er voor iedereen die van kunst houdt. Bij ons kun je kunst zien, lenen, maken en er over praten. CBK Zuidoost is een presentatieruimte met kunst van nu met interculturele accenten. We hebben een hoofdvestiging op het Anton de Komplein en een Werkplaats bij culturele broedplaats Heesterveld. Het lokale en grootstedelijke culturele ecosysteem is onze habitat. We werken samen met onder meer het Bijlmer Parktheater, Imagine IC en Stichting LOLA maar ook het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook we doen mee aan grootstedelijke programma’s als We make the City! 24HZuidoost en Museumnacht.

We brengen kunst bij het grote publiek door onze tentoonstellingen, kunstuitleencollectie, kunstlessen, artist-in-residence, opdrachten en debatten. Ons programma is gebaseerd op actuele ontwikkelingen in de samenleving. Inclusiviteit zit in onze DNA en onze locatie in Zuidoost is een continue inspiratiebron. Met onze middelgrote organisatie doen we grootse dingen in het culturele veld van Amsterdam.

Op onze website lees je meer over ons en kijk eens op onze Facebook en Instagram.

CBK Zuidoost is per februari 2020 op zoek naar een:

Stagiaire Curator & Productie

voor de domeinen Tentoonstellingen & Educatie met een HBO of MBO+ denk- en werkniveau:

24 tot 32 uur per week

Wie zoeken we?
Ben je creatief, heb je liefde voor beeldende kunst en wil je weten hoe het er aan toe gaat in een presentatieplek voor actuele kunst? Dan hebben wij een leuke stageplekken voor je.

Duur stage

 • Vijf maanden van februari tot juni (of verspreid tot in juli).
 • 24 uur (minimaal) / 32 uur (maximaal) per week met ook bereidheid om, in overleg, op zaterdag te werken.

Betaling
Vergoeding € 350,- tot € 500 bruto per maand op basis van 36 uur; afhankelijk van leeftijd, studiejaar, opleidingsniveau en werkervaring.

Stage Producties voor de domeinen Tentoonstellingen & Educatie
De afdelingen Tentoonstellingen & Educatie realiseren jaarlijks een grote hoeveelheid activiteiten: exposities in huis en op locatie, een artist in residence programma in ons gastenverblijf, presentaties van kunstwerken op straat; lessen voor het basis- en voortgezet onderwijs in huis of op school, workshop programma’s in onze werkplaats. In alle gevallen gaat het om projecten – met een begin en een eind – waarin intensief wordt samengewerkt met beeldende kunstenaars.

Wat ga je doen?
Je biedt ondersteuning aan de stafleden Tentoonstellingen & Educatie. Je helpt met inhoudelijke en productionele werkzaamheden in binnen hun werk.

Tijdens deze stage maak je kennis met en leer je over

 • Projectplanning.
 • Budgetbeheer.
 • Werkpraktijk van beeldend kunstenaars.
 • Het onderwijs en hoe beeldende kunst een rol speelt in het curriculum van een school.
 • Het werkveld kunst en cultuur in Zuidoost en Amsterdam.

Wie ben jij?
Ben jij goed in producties begeleiden en kunnen schakelen tussen veel verschillende partijen? Hou je er van om zowel achter je bureau als praktisch ‘hands on’ aan het werk te zijn?

Je hebt een pro-actieve, creatieve werkhouding. Je hebt liefde voor actuele beeldende kunst affiniteit met beeldende kunst / kunst & cultuur, interculturaliteit, inclusiviteit en vindt het ook leuk om groepen te ontvangen. Een creatieve mind en duizendpoot die graag mee helpt deze middelgrote kunstinstelling naar een next level te brengen. Communicatief vaardig in woord en beeld en zelfstandig kan werken. Je vindt het niet erg om af en toe in de avonduren werkzaam te zijn en op zaterdag, bijvoorbeeld bij openingen. Het is een pre als je uit Amsterdam Zuidoost komt of hier woont.

Wat wij bieden

 • Je werkt met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en krijgt goede begeleiding alsook een stagevergoeding.
 • Een breed netwerk in het culturele veld, in Zuidoost en in de stad.
 • Informeel, klein team met korte lijnen (laagdrempelig).
 • Flexibel in werkdagen in combinatie met jouw studie.

Interesse in deze stage?
Voor meer informatie neem contact op met Sipora Ubro via 020-22 52 880. Stuur je cv en brief met motivatie op naar: s.ubro@cbkzuidoost.nl. Je kunt reageren tot en met 26 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.