CBK Zuidoost: Stagiaire Communicatie

CBK Zuidoost in Amsterdam Zuidoost zoekt een Stagiaire Communicatie voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 22-01-2020Centrum Beeldende Kunst Zuidoost is er voor iedereen die van kunst houdt. Bij ons kun je kunst zien, lenen, kopen, maken en er over praten. CBK Zuidoost is een presentatieruimte met kunst van nu met interculturele accenten. We hebben een hoofdvestiging op het Anton de Komplein en een Werkplaats bij culturele broedplaats Heesterveld. Het lokale en grootstedelijke culturele ecosysteem is onze habitat. We werken samen met onder meer het Bijlmer Parktheater, Imagine IC en Stichting LOLA maar ook het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook we doen mee aan grootstedelijke programma’s als We make the City! 24HZuidoost, Museumnacht en Amsterdam Art Weekend.

We brengen kunst bij het grote publiek door onze tentoonstellingen, kunstuitleencollectie, kunstlessen, artist-in-residence, opdrachten en debatten. Ons programma is gebaseerd op actuele ontwikkelingen in de samenleving. Inclusiviteit zit in onze DNA en onze locatie in Zuidoost is een continue inspiratiebron. Met onze middelgrote organisatie doen we grootse dingen in het culturele veld van Amsterdam.

Op onze website lees je meer over ons en kijk eens op onze socials Facebook en Instagram.

CBK Zuidoost is per 1 februari 2020 op zoek naar een:

Stagiaire Communicatie

voor haar domein PR & Communicatie met een HBO of MBO+ denk- en werkniveau

24 tot 32 uur per week

Wie zoeken we?
Ben je creatief, heb je liefde voor beeldende kunst en wil je weten hoe het er aan toe gaat in een presentatieplek voor actuele kunst? Dan hebben wij een leuke stageplek voor je. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die woonachtig zijn in of een binding hebben met Amsterdam Zuidoost.

Duur stage

 • Vijf maanden van februari tot juni (of verspreid tot in juli).
 • 24 uur (minimaal) / 32 uur (maximaal) per week met ook bereidheid om (in overleg) op zaterdag te werken.

Vergoeding
€ 350 ,- tot € 500,- bruto per maand op basis van 36 uur; afhankelijk van leeftijd, studiejaar, opleidingsniveau en werkervaring.

Stage Communicatie
De afdeling PR & Communicatie zorgt voor de naamsbekendheid en zichtbaarheid in het culturele veld van Amsterdam, waardoor het publieksbereik vergroot en drempeloverschrijding bereikt wordt. Intern biedt PR & Communicatie ondersteuning aan alle producten van de instelling. Daarnaast investeren we in onze relaties met het vaste publiek en pers en het genereren van nieuw publiek. En zorgen we goed voor onze Vrienden die lid zijn van Stichting Vrienden van CBK Zuidoost en zijn we middels fondsenwerving altijd op zoek naar nieuwe Vrienden.

Wat ga je doen?
Je biedt ondersteuning aan de stafmedewerker van het domein PR & Communicatie binnen CBK Zuidoost. Je werkt mee aan de zichtbaarheid van CBK Zuidoost in Amsterdam en daarbuiten.

Je helpt mee bij

 • Het promoten van ons tentoonstellingen en werken uit de kunstuitleencollectie.
 • Het maken van nieuwsbrieven.
 • Deelname aan netwerkevents.
 • Bijhouden van berichtgeving over onze instelling in de media.
 • Onderhouden van onze social mediakanalen als Facebook en Instagram.
 • Het maken van een perskit voor onze events en tentoonstellingen.
 • Praktische ondersteuning bij onze openingen.
 • Waar nodig op andere taken binnen dit domein.

Tijdens deze stage leer je hoe je jouw kennis en ervaring kunt vertalen naar een organisatie als het onze. Je leert hoe je optimaal gebruik maakt van de verschillende digitale kanalen. Hieronder lees je een opsomming van de werkzaamheden die je samen gaat oppakken met de coördinator.

 • Je beheert en onderhoudt onze social mediakanalen als Facebook, Instagram en YouTube.
 • Je ontwikkelt eigen content als blogs, films, post, interviews voor onze social media kanalen, website en nieuwsbrief.
 • Je ondersteunt in het uitbouwen van onze podcast kanaal.
 • Je leert te werken met onze nieuwsbrief tool Mailchimp
 • Je legt contact met prominente kunstbloggers en bedenkt een concept hoe we een langdurige relatie kunnen opbouwen.
 • Ondersteuning waar nodig op andere taken binnen het domein PR & Communicatie.

Wie ben jij?
Ben jij goed in storytelling en wil je ons meehelpen ons verhaal te delen via al onze kanalen? Help je ons mee met het zichtbaar maken van onze producten?
Dan hebben wij een leuke stageplek voor jou! Ken of ben jij de persoon voor deze stage, laat het ons weten en solliciteer nu!

Je durft je te uiten en bent een kei in het delen van leuke, aantrekkelijke verhalen. Je bent een doener en hebt een pro-actieve, creatieve werkhouding. Je wilt je ontwikkelen in het communicatie vak en bent helemaal thuis in bovengenoemde social media kanalen en wilt je er in verdiepen mocht dat nodig zijn. Je hebt affiniteit met beeldende kunst / kunst & cultuur, interculturaliteit, inclusiviteit en communicatie. Een creatieve mind en duizendpoot die graag mee helpt deze middelgrote kunstinstelling naar een next level te brengen. Je bent communicatief vaardig in woord en beeld en kunt zelfstandig werken. Je vindt het niet erg om af en toe in de avonduren werkzaam te zijn en op zaterdag, bijvoorbeeld bij openingen. Het is een pre als je uit Amsterdam Zuidoost komt of hier woont.

Wat wij bieden

 • Je werkt met een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en krijgt goede begeleiding alsook een stagevergoeding.
 • Een breed netwerk in het culturele veld, in Zuidoost en in de stad.
 • Informeel, klein team met korte lijnen (laagdrempelig).
 • Flexibel in werkdagen in combinatie met jouw studie.

Interesse in deze stage?
Voor meer informatie neem contact op met Sipora Ubro via 020-22 52 880. Stuur je cv en brief met motivatie op naar: s.ubro@cbkzuidoost.nl. Je kunt reageren tot en met 22 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.