Bouwkeet: Coördinator Techniek en Veiligheid

Bouwkeet (Stichting Maatschappelijke Makerspace) in Rotterdam zoekt een Coördinator Techniek en Veiligheid voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-01-2020Midden tussen de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken staat Bouwkeet, de makerspace van de buurt. De makerspace is een innovatieve plek in de wijk waar bewoners en met name jeugd uit deze wijken kunnen leren en maken. Hiervoor hebben wij moderne technieken (onder andere 3D-printen, lasersnijden en programmeren) en traditionele technieken (onder andere hout- en metaalbewerking) beschikbaar.

Het doel van Bouwkeet is het vergroten van kansen voor wijkbewoners door bij te dragen aan de ontwikkeling van ‘softskills’, ‘empowerment’ en het vergroten van de leefwereld van de wijkbewoners. De primaire doelgroep is de jeugd tussen 10 en 15 jaar oud. De werkplaatsen zijn echter ook toegankelijk voor iedereen die iets wil maken (senioren, werkzoekenden, hobbyisten, amateur- en professionele kunstenaars), zolang ze ook iets terug doen voor andere deelnemers.

Wij zijn op zoek naar een

Coördinator Techniek en Veiligheid

0,4 fte

Jouw werkzaamheden zijn onder andere

 • Opstellen en up-to-date houden van Veiligheidsbeleid.
 • Zorgen voor training van alle werkplaatsgebruikers op het gebied van veiligheid.
 • Opstellen en up-to-date houden van een Bekwaam en Bevoegd Protocol.
 • Zorgen voor en uitvoering geven aan Onderhoudskalender.

Jouw werkgever
De officiële naam van Bouwkeet en jouw werkgever is Stichting Maatschappelijke Makerspace. Zij is in 2015 door Stichting De Verre Bergen opgericht om Bouwkeet en haar doelen te realiseren. De activiteiten zijn voor meerdere jaren gefinancierd, dit geeft Bouwkeet de mogelijkheid om onafhankelijk van de overheid of andere financiers het programma te ontwikkelen en te onderzoeken op effectiviteit. Bouwkeet wil een sociaal-maatschappelijk rendement te generen.

Ons aanbod
We bieden je de unieke kans om met jouw kennis en ervaring bij te dragen aan een beter Rotterdam. Je kunt daarnaast rekenen op:

 • Een dienstverband voor 16 uur per week (0,4 fte).
 • Salaris van € 1.333,33 bruto per maand, inclusief vakantiegeld.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een solide pensioenregeling en training- en opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te vergroten.
 • Een team van bevlogen en gezellige collega’s.

Jouw profiel

 • Je hebt aantoonbare kennis op het gebied van Veiligheid, bij voorkeur gerelateerd aan werkplaatsen.
 • Je hebt minimaal een MBO opleiding afgerond, bij voorkeur op het gebied van Techniek en Veiligheid.
 • Je bent in staat om Veiligheidsprotocollen op te stellen en te implementeren.
 • Je bent in staat om collega’s op een constructieve manier aan te spreken.
 • Je bent gedreven om Bouwkeet nog leuker en succesvoller te maken.

Informatie
Voor vragen over de vacature kun je een e-mail sturen naar hayet@bouwkeet.org onder vermelding van ‘vacature Coördinator Techniek en Veiligheid’. De sluitingsdatum voor deze sollicitatieprocedure is 20 januari 2020. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan hoor je dat op 22 januari 202. De gesprekken vinden plaats op donderdag 30 en vrijdag 31 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.