Bibliotheek Bollenstreek: Projectleider Taalhuis

De Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest zoekt een Projectleider Taalhuis voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-12-2019


De Bibliotheek Bollenstreek is met acht vestigingen actief in vijf gemeenten. De bibliotheek is al lang niet meer de plek waar je alleen komt om boeken te lenen. De Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren, gebruik maken van IT-voorzieningen of deelnemen aan diverse activiteiten. Wij stimuleren het lezen, bevorderen mediawijsheid en bestrijden laaggeletterdheid.

Binnen de bibliotheek draait een succesvol Taalcoach project en is het Taalhuis Bollenstreek opgericht met wekelijkse taalspreekuren en taalcafés in zes bibliotheken. In ons werkgebied zijn circa 10.000 inwoners laaggeletterd. Ons Taalhuis is een schakel die mensen met een taalhulpvraag verbindt met mensen en organisaties die hen daarbij kunnen helpen. Wij doen dat in samenwerking met gemeenten, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en taalaanbieders voor formeel en informeel onderwijs.

In dit kader zijn wij, op zoek naar een

Projectleider Taalhuis

24 uur per week

De functie
Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor de verdere uitrol en ontwikkeling van het Taalhuis Bollenstreek, zoals dit is afgesproken met de gemeenten en vastgelegd in het projectplan. Je werkt daarbij nauw samen de Taalconsulent, de DigiTaalhuis Coördinator en de medewerkers op de taalspreekuren bij de bibliotheken. In je contacten met andere lokale taalketenpartners, de gemeenten en met de vrijwilligers, ben je de spin in het web en weet je de rollen en taken op de juiste manier te verdelen en mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Je breidt het bestaande taalnetwerk verder uit naar bedrijven voor een adequate toeleiding van laaggeletterde werknemers.

Je taken zijn onder andere

 • Planning, voorbereiding en evaluatie van activiteiten en dienstverlening binnen het Taalhuis.
 • Het afstemmen van de taken en rollen met alle lokale taalketenpartners.
 • Coördineren en werven van taalvrijwilligers.
 • Het monitoren van de resultaten van het Taalhuis.
 • Beleidsvoorbereiding en –advisering.
 • Het bewaken van het kwaliteitsniveau van de dienstverlening.

Wie zoeken wij

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding op gebied van educatie en ontwikkeling.
 • Je hebt kennis van de doelgroep laaggeletterden en van onderwijsleermiddelen die ingezet kunnen worden om verschillende non-formele taaltrajecten vorm te geven.
 • Je bent gericht op het verbinden van mensen en organisaties, een netwerker.
 • Je hebt een resultaatgerichte, flexibele werkhouding en aantoonbare affiniteit met het bibliotheekwerk.
 • Je hebt een rijbewijs en bent in het bezit van een auto.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.