Baltan Laboratories: Bestuurslid

Baltan Laboratories in Eindhoven zoekt een Bestuurslid voor 0,1 fte | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 10-04-2020


Baltan Laboratories is in 2008 opgericht als Stichting en heeft de doelstelling het realiseren van een experimentele omgeving die geënt is op het DNA van Eindhoven, met een internationale uitstraling en ambitie. Sinds haar intrek in het Natlab gebouw in 2013 is Baltan uitgegroeid tot een relevante speler in het tot stand brengen van de verbindingen tussen de technologisch-wetenschappelijke en cultureel-creatieve ecosystemen rond maatschappelijk relevante thema’s.

Om onze groeiambities verder vorm te geven, zijn we op zoek naar een extra bestuurslid met een financiële achtergrond.

Bestuurslid

0,1 fte

De komende jaren wil Baltan haar activiteiten en reputatie (inter)nationaal verder uitbreiden in parallel met een toenemende graad van cultureel ondernemerschap. Het ziet daarvoor een belangrijke adviserende rol weggelegd voor haar bestuur waarin de transitie zal plaatsvinden naar een Raad van Toezicht model.

De beoogde bestuurder/penningmeester heeft de volgende eigenschappen

  • Heeft affiniteit met kunst, design, wetenschap en technologie.
  • Bezit bestuurlijke en toezichthoudende kwaliteiten op tactisch en strategisch niveau.
  • Heeft een sterk inzicht in juridische en/of financiële processen en bezit werkervaring in deze sectoren.
  • Heeft actuele kennis van wet- en regelgeving, de mogelijkheden op het gebied van subsidies en fondsen(werving) en (private) partnerships.
  • Weet te adviseren op het gebied van financiële processen, risicomanagement, administratie, liquiditeitsbeheer en financiering.
  • Is cultureel betrokken, ondernemend en is ervaren in bestuurswerk.
  • Bezit een voor Baltan Laboratories relevant netwerk.
  • Kan als klankbord voor de directeur en andere bestuursleden fungeren.
  • De leden van het bestuur kennen een goed evenwicht tussen betrokkenheid bij inhoudelijke onderwerpen en besturen op afstand.

De verwachtte inspanning omvat aanwezigheid bij bestuursvergaderingen en bereidheid tot het occasioneel geven van advies (per mail of telefonisch) over specifieke thema’s. Bestuursvergaderingen vinden gemiddeld een keer per kwartaal plaats in het Natlab, net na de reguliere werkuren. Een positie in het Baltan bestuur is onbezoldigd. Compensatie voor reiskosten is voorzien.

Kandidaten kunnen hun interesse aangeven per mail met een cv / profiel en een motivatiebrief – gericht aan Olga Mink, info@baltanlaboratories.org. Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk op vrijdag 10 april, 2020. Op basis van een profielscan nodigen we een aantal kandidaten uit voor nadere kennismaking.

Solliciteer!

Bezoek voor onze jaarverslagen en meer informatie over onze activiteiten onze website.