Babel ’s-Hertogenbosch e.o.: Bibliotheekmedewerker

Babel ’s-Hertogenbosch e.o. in ’s-Hertogenbosch, Boxtel en Vught zoekt een Bibliotheekmedewerker voor 18,5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-12-2019


Stichting BABEL is per 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van Bibliotheek, Muzerije en Bureau Babel. De samenvoeging zorgt voor synergie tussen bibliotheek, amateurkunst & cultuureducatie en samenbrengen van vraag en professioneel kunstaanbod in het onderwijs. Ze vervult een belangrijke maatschappelijke functie in ’s-Hertogenbosch, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel. BABEL is laagdrempelig en bereikbaar en zorgt zo dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Door onze ervaring begrijpen we waar onze leden, cursisten en partners behoefte aan hebben. We zorgen voor verbindingen tussen allerlei partijen en tussen mensen onderling.

“Er is bijna niets zo betoverend als iets nieuws leren. Of je nu vijf bent of vijfentachtig. Of je nu leert lezen, of een boek van een voor jou nieuwe schrijver ontdekt. Of je nu voor het eerst op een podium stapt, of een ingewikkeld gitaarakkoord onder de knie hebt. Als je jouw leerlingen anders naar kunst leert kijken. Of als je het licht in je schilderij eindelijk precies goed hebt gevangen. Het gevoel dat je net iets groter bent dan je gisteren was.”

Dat is het gevoel wat de medewerkers van BABEL de bewoners en docenten, leerlingen, bedrijven en instanties in de stad elke dag willen laten ervaren. BABEL is een platform van en voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen. Met deskundige experts die samen met jou aan de slag gaan. In de nieuwe organisatie gaat het in de dagelijkse praktijk om nieuwe verbindingen tussen de organisatie en culturele en maatschappelijke partners, om goede aansluiting op de vraag van het onderwijs en om het gebruik actief te stimuleren van aantrekkelijke fysieke vestigingen als plaats van ontmoeting en uitwisseling in de lokale gemeenschap.

Wij zoeken voor de vestigingen in Den Bosch, Boxtel en Vught

Bibliotheekmedewerker

18,5 uur per week

De functie
Je werkt in deze combinatiefunctie als bibliotheekmedewerker in Den Bosch, Boxtel en 5 zondagen per jaar in Vught. Je werkt in de publieksdiensten, voor alle doelgroepen en bent bekend met de collecties voor jeugd en volwassenen. Je ondersteunt de community librarian in de programmering en volgt met veel enthousiasme het interne scholingsprogramma. Je werkt op doordeweekse dagen maar ook in het weekend. Je bent lid van het domein Bibliotheken en je valt onder de verantwoordelijkheid van de vestigingscoördinatoren stad en regio.

Jouw profiel
Je hebt affiniteit met de doelgroep jeugd en ervaring in het werken met jonge kinderen (dit in verband met de wekelijkse inloop- en voorleesochtend op vrijdag). Je hebt een functiegerichte en aan de jeugd gerelateerde opleiding zoals bibliotheekmedewerker, pedagogisch medewerker of PABO. Je werk-/denkniveau is mbo/hbo. Ervaring met Bicat (bibliotheeksysteem) is een pre. Je hebt kennis van het bibliotheekassortiment inclusief digitale media en informatiebronnen en zoeksystemen. Je bent bekend met retail-principes en hospitality. Je volgt de ontwikkelingen in de maatschappij, regio en branche en de digitale ontwikkelingen. Je bent omgevingsbewust, nieuwsgierig, zelfstandig, initiatiefrijk, dienstverlenend en gericht op samenwerking. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie en je onderschrijft flexibel werken.

Geboden
Een verantwoordelijke en op kwaliteit gerichte werkomgeving. Aanstelling voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Salaris conform cao Openbare Bibliotheken, schaal 6. Daarnaast 8% vakantietoeslag, 3,25% eindejaarsuitkering, 5 vakantieweken en deelname pensioenfonds. Tertiaire arbeidsvoorwaarden zoals een medewerkersbibliotheekpas, interne cursussen, lezingen en workshops op het gebied van kunst en cultuur en dergelijke.

Interesse?
Solliciteer via p&o@babeldenbosch.nl ter attentie van Elly van Hoof, vestigingscoördinator regio en Marianne Mulder, vestigingscoördinator stad. Voor meer informatie kun je met Elly van Hoof contact opnemen: telefoon 073-680 29 00. Reageren vóór 16 december 2019. De gesprekken vinden plaats op 19 december 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.