Westland Cultuurweb: Projectmedewerker Cultuureducatie

Westland Cultuurweb in Westland zoekt twee Projectmedewerkers Cultuureducatie voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-12-2019


Westland Cultuurweb weeft het web binnen cultureel Westland. Als netwerkorganisatie brengen we kennis samen en leggen we verbindingen in het brede veld van cultuureducatie en –participatie. Door te stimuleren, te faciliteren en te adviseren vanuit een kwalitatieve en inspirerende regisseursrol.

Westland Cultuurweb biedt diverse programma’s om cultuureducatie in het onderwijs te versterken. Met het programma Cultuureducatie met Kwaliteit worden bijna alle veertig Westlandse basisscholen bereikt. Daarnaast bieden we het receptieve programma Kunstpracht in het PO aan (8000 leerlingen per jaar), waarin tentoonstellingen en voorstellingen worden bezocht. In 2019 is een ondersteuningsprogramma voor cultuureducatie in het voortgezet onderwijs gestart. Centraal in ons werk met de scholen staat de overtuiging dat leerkrachten veel zelf kunnen als je hen op de juiste manier ondersteunt, inspireert en faciliteert.

Westland Cultuurweb zoekt twee enthousiaste

Projectmedewerkers Cultuureducatie

één voor het primair onderwijs en één voor het voorgezet onderwijs

16 tot 24 uur per week (het precieze aantal uren hangt af van het profiel van de sollicitant en wordt in overleg vastgesteld)

Functie-inhoud projectmedewerker primair onderwijs
De projectmedewerker cultuureducatie primair onderwijs wordt cultuurcoach van zo’n vijftien Westlandse PO-scholen. Met regelmaat heb je contact met al je scholen om te bespreken hoe het staat met cultuureducatie op de school en nieuwe plannen te maken. Zo zet je teamtrainingen, co-teaching en kunstbrainstorms in om de scholen verder te helpen.

Daarnaast draag je bij aan een aantal projectonderdelen

 • In samenwerking met het Westlands Museum, Historisch Archief Westland en twee basisscholen werken we gedurende drie jaar aan het versterken van erfgoededucatie. Jij coördineert het project, bent sparringspartner en coach van de erfgoeddocenten en stuurt het leernetwerk aan.
 • Voor Kunstpracht, het programma met theater- en museumbezoeken waar 8000 kinderen aan deelnemen, coördineer je de uitvoering van de dagen. Ook draag je bij aan de programmering die we jaarlijks maken door onder andere presentatiedagen te bezoeken.
 • Je neemt het communicatiewerk op je: zo maak je brochures met het aanbod in Kunstpracht en Kunstkundig (professionalisering), deel je inspiratie in een Facebookgroep met icc’ers en schrijf je achtergrondartikelen voor de CultuurCourant.
 • Vanuit je achtergrond als vakdocent geef je teamtrainingen, co-teaching en kunstbrainstorms op de scholen.

Functie-inhoud projectmedewerker voortgezet onderwijs
De projectmedewerker cultuureducatie voortgezet onderwijs gaat met alle Westlandse VO-scholen aan de slag om cultuureducatie verder te versterken. Van vijf van de zeven scholen ben je cultuurcoach; met regelmaat ga je langs om te sparren, advies te geven en de school een stap verder te helpen.

Daarnaast voer je een aantal concrete projecten uit

 • Je begeleidt de scholen in Spotlight, de jaarlijkse talentenjacht die we in samenwerking WestlandTheater De Naald organiseren.
 • Samen met de programmaleider onderzoek je de mogelijkheden voor een Kunstpracht-programma, met theater- en museumbezoeken, voor het voortgezet onderwijs.
 • Je organiseert vier keer per jaar een bijeenkomst van het leernetwerk met kunstvakdocenten.
 • Je ontwerpt in samenwerking de programmaleider een begeleidingstraject om scholen te helpen cultuurbeleid te formulieren en voert dit op enkele scholen uit.
 • Op scholen die een vmbo-impulsproject bij het Fonds voor Cultuurparticipatie aanvragen coördineer jij de uitvoering: je zet vakdocenten in en monitort de voortgang van de projecten.
 • Mogelijk start er in de loop van 2020 een samenwerking met het mbo, dit project komt dan ook in jouw takenpakket.
 • Vanuit je achtergrond als vakdocent geef je teamtrainingen, co-teaching en kunstbrainstorms op de scholen.

Wat wij vragen

 • Een relevante hbo-opleiding in onderwijs, kunst en/of cultuur (bij voorkeur een kunstvakopleiding).
 • Een expertise in ten minste één kunstdiscipline. De voorkeur gaat gezien de samenstelling van het huidige team uit naar expertise in erfgoed, muziek, literatuur en/of een brede expertise in diverse kunstdisciplines.
 • Ervaring in het begeleiden van po/vo-scholen op het gebied van cultuureducatie.
 • Goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden.
 • Digitaal vaardig met het office-pakket (Word, Excel, Outlook, Powerpoint).
 • Zelfstandig en daadkrachtig kunnen werken.
 • Sterk organisatorisch vermogen.
 • Innovatief vermogen en creativiteit.
 • Sterk in verbinden en enthousiasmeren.

De werkdagen worden in overleg vastgesteld, maar je dient in ieder geval op maandagen beschikbaar te zijn. Een rijbewijs en auto zijn, gezien de infrastructuur van de regio en de mate waarin je onderweg bent, aan te raden.

Wat wij bieden

 • Een inspirerende werkplek in een kleine, flexibele organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Collega’s die graag pionieren en innoveren en elkaar daarvoor opzoeken.
 • Een tijdelijk contract voor minimaal 16 en maximaal 24 uur voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren.
 • Salariëring vindt plaats conform de CAO Kunsteducatie, schaal 8.

Meer informatie
Mail uiterlijk woensdag 18 december 2019 je sollicitatie en cv naar info@westlandcultuurweb.nl onder vermelding van ‘Vacature projectmedewerker cultuureducatie’. Geef bij je sollicitatie aan of je specifiek solliciteert voor de functie in het primair of het voortgezet onderwijs. Je kunt je sollicitatie adresseren aan Ilona Rozenboom.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ilona Rozenboom (programmaleider binnenschoolse educatie) via telefoonnummer 06-26762073 of irozenboom@westlandcultuurweb.nl. Je hoort uiterlijk dinsdag 24 december 2019 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De eerste gespreksronde vindt plaats op dinsdag 14 of woensdag 15 januari 2020. De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 23 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.