We Are Public: Content Marketeer

We Are Public in Amsterdam zoekt een Content Marketeer voor gemiddeld 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 09-12-2019


We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. We zijn een beweging van cultuuroptimisten, die vinden dat spannende kunst en cultuur meer publiek verdient. En meer geld. We zijn actief in twaalf Nederlandse steden, waaronder Amsterdam en Haarlem. Circa 10.000 leden investeren mee in spannende kunst & cultuur en bezoeken onbeperkt de beste voorstellingen, concerten, films en exposities, geselecteerd door We Are Public. Makers en culturele instellingen ontvangen een vergoeding voor ieder bezoek. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan cultuur.

Content Marketeer

gemiddeld 20 uur per week

Je hebt een passie voor kunst en cultuur. Je bent creatief, je hebt een sterk gevoel voor taal en je bent dol op schrijven. Een marketingachtergrond is een pre, maar geen vereiste. Je werkt secuur en je weet overzicht te bewaren. Je denkt buiten de gebaande paden en weet waar We Are Public voor staat. Je voelt je verwant met onze missie en staat klaar om je samen met ons in te zetten voor meer publiek en meer inkomsten voor avontuurlijke kunst en cultuur. Je bent woonachtig in of in de buurt van Amsterdam en je bent gemiddeld 20 uur per week beschikbaar.

De belangrijkste taken zijn

  • Het maken en bewaken van de contentplanning voor de website, social-mediakanalen en nieuwsbrieven.
  • Het opstellen, segmenteren, uitsturen, analyseren en optimaliseren van mailings naar leden en geïnteresseerden, zowel dedicated mails als e-mail automations.
  • Het creëren van content voor Facebook, met als doel het activeren van de leden en het onder de aandacht brengen van ons culturele programma en onze partners.
  • Het evalueren van bestaande content-formats en het meedenken over nieuwe formats.
  • Het analyseren en optimaliseren van de bovengenoemde online kanalen.
  • Het beheren en optimaliseren van doorlopende campagnes en advertenties. Via Facebook, Instagram, Google Adwords, Google Ad Grants, gericht op activatie van leden en de werving van nieuwe leden.

Je werkt nauw samen met ons hoofd marketing & communicatie en onze allround marketeer. Je werkt voornamelijk vanuit ons kantoor in Amsterdam.

Start opdracht: begin 2020, exacte datum in overleg.

Klinkt dit je als muziek in de oren? En denk je ons te kunnen overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor deze functie? Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk 9 december 2019 een schriftelijke motivatie met cv naar vacature@wearepublic.nl. De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden in de week van 16 december 2019. Heb je vragen? Stel ze aan Loes Verputten (operationeel manager) via 085-064 04 33.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.