Universiteitsmuseum Utrecht: Online Marketingmedewerker

Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht in Utrecht zoekt een Online Marketingmedewerker voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2019Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is een centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving. Met activiteiten en expertise op het gebied van academische en culturele vorming, public engagement programma’s en educatie draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht voor onderwijs, onderzoek en haar maatschappelijke impact. Het centrum bestaat uit het Universiteitsmuseum Utrecht, Studium Generale, het Wetenschapsknooppunt, Parnassos Cultuurcentrum en het Public Engagement programma.

In het Centrum voor Wetenschap en Cultuur draait alles om wetenschap en publiek.

Kun jij wetenschap inzichtelijk maken voor een groot publiek? Weet jij hoe je onze verhalen met een creatieve marketingblik aantrekkelijk presenteert? En ben jij een ster in het versterken van de relaties met ons publiek? Dan zoeken wij jou!

Online Marketingmedewerker

32 uur per week (0,8 fte)

De functie van Online Marketingmedewerker heeft een belangrijke focus op het Universiteitsmuseum Utrecht. De komende twee jaar wordt het museum geheel vernieuwd en dat biedt veel nieuwe mogelijkheden voor de (online) communicatie en marketing. In dit familiemuseum is straks veel te zien en te doen. Hier worden heden, verleden en toekomst met elkaar verbonden. Achter het museum ligt de voormalige botanische tuin de Oude Hortus. Kortom, een unieke omgeving in het Utrechtse museumkwartier.

Werkzaamheden / taken

 • Je maakt onderdeel uit van het team dat uitvoering geeft aan de (online) marketingstrategie van het CWC en, in deze functie, van het museum in het bijzonder.
 • Vanaf april 2020 ondergaat het museum een complete metamorfose. In 2022 opent het nieuwe Universiteitsmuseum en jij kunt een belangrijke schakel zijn in deze innovatieperiode. Samen met je collega’s van het Team Educatie en Evenementen werk je aan een bijzonder nieuw museumconcept.
 • Voor het museum richt je je vooral op gezinnen. Ook leerkrachten en docenten zijn een belangrijke doelgroep en weet je te enthousiasmeren voor onze educatieve programma’s op locatie en in het museum.
 • Dit doe je door het bedenken en uitzetten van online marketingcampagnes en -acties. Je maakt hierbij gebruik van onder andere online en social media advertising, e-mailcampagnes, nieuwsbrieven en direct mailings.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de content marketing; je beheert en ontwikkelt de social media kanalen, je creëert en ontwikkelt online content, je bent (eind)redacteur van de digitale kanalen en houdt de contentkalender up-to-date.
 • Je volgt actief de actualiteit binnen de wetenschap en museale wereld in relatie tot het Universiteitsmuseum en ontsluit deze informatie via de diverse (online) kanalen.
 • Je analyseert het gebruik van de website, het effect van social media berichten en e-mailcampagnes en je gebruikt dit voor het verbeteren daarvan.
 • Je houdt je bezig met relatiemanagement en bent onder andere verantwoordelijk voor de vriendencommunicatie.
 • Het CWC maakt gebruik van een CRM systeem. Als key user overzie je het totale CRM systeem en ondersteun je bij de doorontwikkeling en het zo optimaal mogelijk inzetten van het systeem. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer van de marketinggegevens en -functies van het museum.

Profiel
Je voldoet aan het volgende profiel.

 • Communicatief vaardig, zelfstandig, vol goede ideeën en je neemt initiatief. Het schrijven van foutloze, wervende teksten is een must.
 • Aantoonbaar relevante werkervaring (minimaal drie jaar) als online marketeer op HBO werk- en denkniveau.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Creatief en stressbestendig.
 • Zelfstandig en nauwkeurig.
 • Analytisch sterk met oog voor detail.
 • Ervaring met CRM-systemen.
 • Ervaring met Photoshop of andere grafische programma’s is een pre.
 • Een hart voor marketing en je volgt de nieuwe ontwikkelingen op de voet.
 • Kennis van of affiniteit met wetenschap en musea.

Aanbod
Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.579,- en maximaal € 3.445,- (schaal 8 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) organiseert activiteiten op het gebied van academische vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie, cultuur en public engagement. Alle activiteiten zijn gelinkt aan het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht. Hierdoor vormt het CWC hét punt waar de universiteit en de samenleving elkaar raken.

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Het Universiteitsmuseum Utrecht maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van de rijke collectie academisch erfgoed. Ook de Oude Hortus is onderdeel van ons museum. Met tentoonstellingen, evenementen en educatieve activiteiten en programma’s willen wij een breed publiek enthousiasmeren voor wetenschap. Jaarlijks ontvangen wij ruim 70.000 bezoekers.

Bij het Universiteitsmuseum werken circa 25 mensen in een regulier dienstverband en zijn daarnaast veel publieksbegeleiders en vrijwilligers actief. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Meer over het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht? Kijk op;

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: Anna-Maria Gobati (manager Marketing & Communicatie), via a.m.gobati@uu.nl of 06 23 60 99 12.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

De gesprekken vinden plaats op 6 en 8 januari 2020 (eerste ronde) en op 13, 14 en 15 januari (tweede ronde). Het maken van een case kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Reageren uiterlijk 15 december 2019.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.