Universitaire Bibliotheken Leiden: Medewerker Bijzondere Collecties

De Universitaire Bibliotheken Leiden in Leiden zoekt een Medewerker Bijzondere Collecties voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 15-12-2019


De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek.

De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Zie voor meer informatie onze website.

Wij zoeken een enthousiaste medewerker voor het toegankelijk maken van onze Zuidoost-Aziatische erfgoedcollecties.

Medewerker Bijzondere Collecties

Afdeling Diensten Bijzondere Collecties

20 uur per week

Heeft u aantoonbare affiniteit met Zuidoost-Aziatische collecties en ruime ervaring met het ontsluiten van documentair erfgoed? Wij hebben een uitdagende baan voor u.

Werkzaamheden

  • Ontsluiten van documentair erfgoed voor de beschikbaarstelling en toegankelijkheid voor het publiek. Het betreft vooral Nederlandstalige archivalia en collecties bijzonder drukwerk uit of over voormalig Nederlands-Indië.
  • Archiveren van de materialen (ordenen, nummeren, eenvoudige behoudswerkzaamheden).
  • Metadateren van de materialen, opstellen van een inventarisatielijst en catalogiseren van losse items middels internationale standaarden (EAD en MARC21).
  • Leveren van managementinformatie zoals overzichten en rapportages.

Profiel

  • Bibliotheek- / media- / informatieopleiding op mbo niveau.
  • Aantoonbare affiniteit met documentair erfgoed.
  • Werkervaring in een bibliotheekomgeving met kennis van het toekennen van metadata (EAD, MARC21).
  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels. Beheersing van het Indonesisch strekt tot aanbeveling.
  • Goede computervaardigheden.
  • U beschikt over de competenties resultaatgerichtheid, accuratesse en samenwerken.

Bij indiensttreding dient u een verklaring omtrent het gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden
Een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar conform de cao Nederlandse Universiteiten, met bij goed functioneren mogelijk uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 1.992,- en maximaal € 2.770,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 6).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op onze website.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Matthijs Holwerda, hoofd Diensten Bijzondere Collecties, e-mail m.h.holwerda@library.leidenuniv.nl, telefoon 071 527 1464.

Solliciteren
Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer (19-553) en vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 15 december 2019 per e-mail worden gericht aan vacaturespenoservices@bb.leidenuniv.nl.

De 1e ronde selectiegesprekken staat gepland op 16 januari 2020 en de 2e ronde op 21 januari 2020.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.