Unfair: Stagiair(e)s Projectondersteuning & Communicatie

Unfair18 - Zuiveringshal, Westergas Amsterdam

Unfair in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Projectondersteuning en een Stagiair(e) Communicatie & Marketing voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geen


Unfair biedt de beste (jonge) kunstenaars van vandaag en morgen exposure en een professionele stroomversnelling. We slaan een brug tussen het atelier en de bovenlaag van de cultuursector. Samen met onze kunstenaars, partners en sponsoren signaleren, stimuleren en presenteren we de meest actuele ontwikkelingen in hedendaagse kunst door een aanstormende lichting beeldend kunstenaars.

Hiermee is Unfair in korte tijd een van de grootste landelijke platforms voor jonge makers geworden, met een dynamisch karakter en groot bereik. Aankomende projecten zijn onder andere een fundraiser auction ism Christie’s NL en Unfair20, onze tweejaarlijkse overzichtstentoonstelling annex kunstbeurs in de Zuiveringshal te Amsterdam.

Unfair zoekt per direct een enthousiaste en gemotiveerde;

Stagiair(e) Projectondersteuning

en een

Stagiair(e) Communicatie & Marketing

Periode
Periode van 5 tot 7 maanden
3-4 dagen per week
Starten kan per direct

Werkzaamheden
Je werkzaamheden zullen bestaan uit het ondersteunen en coördineren van de verschillende onderdelen van onze projecten, zoals lezingen, veilingen, tentoonstellingen en een kunstbeurs. Je werkt in een klein team aan de projecten, met richting de productie flexibele werktijden. Daarin zal je per functie verschillende specifieke taken uitvoeren;

Stagiair(e) Projectondersteuning

 • Je biedt productionele ondersteuning in de aanloop en uitvoer van diverse projecten.
 • Je helpt met het onderhouden en ondersteunen van partnerships en samenwerkingen.
 • Je zal (mede) ontwikkelen en ondersteunen in de vorming van ons (publieks)programma.
 • Daarbij zal je ondersteunen in algemene dagelijkse werkzaamheden.

Stagiair(e) Communicatie & Marketing

 • Je helpt met het voorbereiden, schrijven en versturen van persberichten, mailings en nieuwsbrieven
 • Je helpt met het voorbereiden/uitvoeren van communicatie- en marketingplannen
 • Je zal onder andere video content voor campagnes editen
 • Je draagt zorgt voor het onderhouden en uitbouwen van social media campagne
 • Je helpt met het voorbereiden/ondersteunen van media-partnerships
 • Daarbij zal je ondersteunen in algemene dagelijkse werkzaamheden.

Profiel voor beide functies

 • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
 • gestructureerde workflow, goed met deadlines.
 • affiniteit met hedendaagse beeldende kunst en inzicht in de culturele sector
 • goede schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels
 • bekend met de belangrijkste sociale media
 • beheersing van Indesign en Premiere/After Effects is een dikke pre
 • beheersing van Microsoft Word, Excel en Mailchimp (met name voor Communicatie)
 • zelfstandige, assertieve, enthousiaste houding, teamplayer

Wat bieden wij?
Gevarieerde werkzaamheden in een prettige werkomgeving waar je ideeën worden gewaardeerd. Je krijgt grote zelfstandigheid en er zijn diverse mogelijkheden om je projecten uit te bouwen, toe te eigenen en/of zelf te ontwikkelen. Je werkt in een klein en wendbaar team, onder begeleiding van de oprichters. We werken op gelijk niveau met je samen en bieden een persoonlijk traject waarin we je eigen ambitie zoveel mogelijk ruimte proberen te geven.

Deze vacature loopt bij voorkeur tot na ons evenement Unfair20, in april 2020. Je krijgt dan de kans om hands-on mee te werken aan de opzet én uitvoer van onze grootste tweejaarlijkse productie in de Zuiveringshal, met ruim deelnemende 40 kunstenaars, +/-10 programmaonderdelen, talloze partners en ruim 10.000 bezoekers.

Heb je interesse?
Starten kan per direct. Stuur een brief met je motivatie en je cv naar: stage@unfairamsterdam.nl. Vermeld duidelijk hoeveel dagen, welke functie en voor welke periode je beschikbaar bent.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.