Stichting Theater Kikker: Medewerker Marketing & Publiciteit

Stichting Theater Kikker in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing & Publiciteit voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-12-2019


Stichting Theater Kikker exploiteert twee vlakke vloer theaters in Utrecht: Theater Kikker in Utrecht-Centrum en Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn / De Meern. Theater Kikker beschikt over twee theaterzalen met respectievelijk 70 en 178 stoelen. Jaarlijks programmeert Theater Kikker circa 120 producties, goed voor zo’n 300 voorstellingen en voor circa 20.000 bezoekers. Podium Hoge Woerd programmeert jaarlijks zo’n 120 voorstellingen in de theaterzaal, en openlucht voorstellingen en concerten op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd, voor eveneens circa 20.000 bezoekers. Onze theaterzalen bieden eveneens onderdak aan verschillende stedelijke festivals en activiteiten van andere huurders.

De profielen van beide theaters verschillen. Theater Kikker beweegt zich op het terrein van eigentijds, veelal vernieuwend theater en moderne dans, met een focus op werk van nieuwe makers. Podium Hoge Woerd heeft een breder georiënteerd programma, gericht op de bewoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern, waarin naast toneel en dans ook plaats is voor cabaret, kleinkunst en lichte muziek. In beide theaters wordt ook jeugdtheater gepresenteerd. Zowel Theater Kikker als Podium Hoge Woerd bieden ruimhartig speelgelegenheid aan lokale makers.

In verband met het vertrek van een collega zoekt Stichting Theater Kikker om haar team te versterken, een enthousiaste

Medewerker Marketing & Publiciteit

28 uur per week

Voor deze boeiende functie zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing- en publiciteitsmedewerker, met aantoonbaar enige relevante ervaring in een vergelijkbare functie in het theaterwezen. Je werkt nauw samen met je collega’s van het team marketing & publiciteit en met de programmeurs van onze theaters. Je legt verantwoording af aan het hoofd Publiek. Binnen het team heb je een speciale focus op de offline marketing en publiciteit voor Podium Hoge Woerd.

Werkzaamheden zijn onder andere

  • Ontwikkelen en schrijven van uiteenlopende (voorstellings-)teksten en (off)line uitingen, productie en verspreiding ervan gericht op de werving van publieksgroepen.
  • Ontwikkelen en uitvoeren van specifieke m&p campagnes zoals voor het nieuwe seizoen, zomerprogramma en speciale projecten.
  • Ontwikkelen en verzorgen van de m&p uitingen en website voor jeugdtheater.
  • Proactief informeren en onderhouden van contacten met de pers, pr-medewerkers van theatergezelschappen en bezoekers.
  • Ontwikkelen en uitvoeren van m&p activiteiten in samenwerking met de andere communicatiemedewerkers van Castellum Hoge Woerd.
    Een uitgebreide taakomschrijving is beschikbaar.

We vragen
Je bent zelfstandig en een kei in planning. Je schrijft wervende (online) publieksteksten en je weet prima te werken met content management systemen. Samenwerken met uiteenlopende mensen gaat je goed af en met jouw creatieve inbreng vind je aansluiting bij de belevingswereld van bezoekers met verschillende culturele achtergronden. Je maakt je nieuwe ontwikkelingen op het terrein van (online) publieksbenadering, marketing en publiciteit snel eigen en je bent proactief in het meegaan in veranderingen op dit gebied. Bij voorkeur woon je in Leidsche Rijn, Utrecht of in de directe omgeving en je bent bereid om regelmatig ’s avonds of in het weekend voorstellingsdiensten te draaien.

We bieden
Het betreft een aanstelling voor een jaar voor 28 uur per week. Salariëring vindt plaats op basis van 28 uur conform de cao Nederlandse Podia in schaal 5.

Sollicitaties voorzien van een motivatie en cv kunnen tot en met 29 december 2019, onder vermelding van ‘Vacature Medewerker Marketing & Publiciteit’, worden gestuurd aan Stichting Theater Kikker, ter attentie van Anke Wirken (hoofd bedrijfsvoering) via vacature@theaterkikker.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 (1e ronde) en 20 januari 2020 (2e ronde). We streven naar een aanstelling per 1 maart 2020.

Meer informatie is te verkrijgen bij Alette Ahsmann (hoofd Publiek) via alette.ahsmann@theaterkikker.nl of via telefoonnummer 06-53186707.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over onze theaters en organisatie vind je op Theater Kikker en Podium Hoge Woerd.