Stichting Stadsmuziek: Secretaris

Stichting Stadsmuziek in Rotterdam zoekt een Secretaris voor 4 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-12-2019


Stichting Stadsmuziek ondersteunt de Rotterdamse stadsbeiaardiers en de stadsorganist in hun activiteiten, waaronder het geven van diverse gratis toegankelijke concerten. Het bestuur en een groep enthousiaste vrijwilligers assisteren de stadsmusici onder andere bij artistieke, administratieve, logistieke en marketing-werkzaamheden. Daarnaast houdt de stichting zich bezig met muziekeducatieve en cross-culturele projecten.

De tientallen concerten per jaar worden bezocht door gemiddeld 250 bezoekers per concert. Met een gevarieerd programma, waarbij de hedendaagse muziek niet ontbreekt, wil Stadsmuziek Rotterdam een breed publiek van jong tot oud een boeiende reeks muzikale belevenissen aanbieden. De traditie van stadsmusici bestaat al sinds de zestiende eeuw.

Stichting Stadsmuziek is op zoek naar een

Secretaris

4 uur per week

Functie-eisen
Per 1 januari 2020 zoekt Stichting Stadsmuziek een enthousiast nieuw bestuurslid met een affiniteit voor klassieke muziek en een vlotte pen. Onontbeerlijk zijn een goede kennis van het programma Excel en het makkelijk kunnen omgaan met online applicaties waaronder Google Docs en Mailchimp. Kennis van de Rotterdamse muziekinfrastructuur is een pre. Hij/zij is secuur, organisatorisch sterk, heeft een collegiale instelling en is communicatief vaardig.

Takenpakket
Onder het takenpakket van de secretaris valt onder andere het:

  • in overleg met de voorzitter opstellen van de agenda van de bestuursvergaderingen (vier à vijf keer per jaar);
  • notuleren van de vergaderingen;
  • opstellen van de jaarstukken;
  • bijhouden van het ledenbestand;
  • meedenken over de programmering en de projecten;
  • opstellen, redigeren en verzenden van nieuwsbrieven (vier à vijf keer per jaar);
  • coördineren van de activiteiten van de gastheren en gastvrouwen bij concerten.

Reageren
Vragen en sollicitaties (het liefst voorzien van een motivatiebrief en cv) kunnen worden gericht aan het bestuur van Stichting Stadsmuziek via stadsmuziek@gmail.com.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.