Stichting Omroep Muziek: Podiumassistent

Stichting Omroep Muziek in Hilversum zoekt een Podiumassistent voor 70% dienstverband | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-11-2019


De Stichting Omroep Muziek (SOM) is de stichting waarin het Radio Filharmonisch Orkest (RFO) en het Groot Omroepkoor (GOK) zijn samengebracht met de middelen en mensen die de programmering en productie van de concertseries van de publieke omroep verzorgen.

Met elkaar zijn zij verantwoordelijk voor de levende muziek door
de publieke omroep in concertseries als het AVROTROS Vrijdagconcert dat in TivoliVredenburg te Utrecht plaatsvindt en de NTR Zaterdagmatinee en het Zondagochtendconcert, beiden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Alle concerten worden live uitgezonden op Radio 4. Ook is de SOM eigenaar van het bruisende Muziekcentrum van de Omroep, het gebouw waar de SOM gehuisvest is en waar alle repetities van het RFO en het GOK plaatsvinden.

Binnen het stafbureau van de beide ensembles bestaat de vacature van een

Podiumassistent

70% dienstverband

Je bent, samen met de andere twee podiumassistenten, belast met het begeleiden van het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en kleinere ensembles uit beide ensembles bij repetities, opnames en concerten, zowel in de standplaats Hilversum, als op de concertlocaties.

De belangrijkste taken zijn:

 • opstellen van stoelen, lessenaars en instrumenten, apparatuur zowel in de standplaats als de concertlocaties;
 • klaarleggen van bladmuziek;
 • assisteren bij het vervoer van de instrumenten en laden en lossen van instrumenten;
 • verzorgen van consumpties en dergelijke voor dirigenten en solisten;
 • reparaties van meubilair, lessenaars, instrumentarium, toebehoren en andere hulpmiddelen;
 • aanspreekpunt voor musici, in het bijzonder de paukenisten en slagwerkers;
 • verantwoordelijk voor het slagwerk (klaarzetten, voorbereiding van slagwerk setups, plus onderhoud);
 • assisteren bij audities en proefspelen.

Vereisten:
Voor deze afwisselende functie zoeken wij een kandidaat ‘met twee rechterhanden’. Je bent sociaal vaardig en flexibel, je hebt een servicegerichte instelling, je hebt technisch inzicht, je bent proactief en gewend om onder druk te werken. Je bent dienstbaar, neemt initiatief en bent oplossingsgericht. Uiteraard beschik je over een goede conditie in verband met fysiek zware arbeid (denk aan tillen van bijvoorbeeld pauken en buisklokken) en heb je affiniteit met de wereld van podiumkunsten. Je bent bereid op onregelmatige tijden en flexibel inzetbaar te werken waarbij je de ene productiewerk veel (zowel tijdens de werk- als de weekenddagen), de andere week minder ingezet wordt. De piekmomenten liggen tijdens het concertseizoen, van september tot juli. Het hebben van een rijbewijs en het BHV-diploma is wenselijk. Je bent bereid om tijdens de werkzaamheden nieuwe vaardigheden te leren.

Wij bieden:

 • Een uitdagende en veelzijdige functie voor iemand die geïnteresseerd is in het faciliteren van podium-benodigdheden ten behoeve van onze repetities en concerten.
 • Je werkt in een hecht en enthousiast team, met professionele topmusici en een enthousiaste en betrokken staf. Je legt verantwoording af aan de productieleider van het RFO.
 • Het bij deze functie behorende salaris is conform de CAO van de SOM en ligt bij een fulltime dienstverband tussen € 1.860,57 en € 2.325,67 bruto per maand (schaal E) + een onregelmatigheidstoeslag van € 358,20 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Tevens geldt een vakantietoeslag van 8% en een vaste eindejaarsuitkering. Arbeidsvoorwaarden conform de eigen CAO. Ziektekosten- en pensioenverzekering volgens de binnen de omroep bestaande (gunstige) voorwaarden.

Informatie:
Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Jeroen van Dijk, Productieleider van het Radio Filharmonisch Orkest, op telefoonnummer 06 52656722.

Sollicitatieprocedure:
Je schriftelijke sollicitatie bestaande uit een cv en motivering kun je uiterlijk 29 november 2019 richten aan Jeroen van Dijk van Stichting Omroep Muziek, per e-mail naar het volgende adres: frederique.blessing@omroepmuziek.nl.

De procedure bestaat uit twee gesprekken die met de uiteindelijke kandidaat wordt afgesloten met een arbeidsvoorwaarden gesprek. Het eerste en tweede ronde gesprek vindt, in principe, plaats in de week van 9 december 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.