Noordje: Begeleiders Schrijflab

Noordje in Amsterdam zoekt Begeleiders Schrijflab voor 3-4 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenNoordje organiseert vanuit haar kantoor in Kazerne Z, een voormalige brandweerkazerne, al haar projecten. De doelgroep van Noordje is kinderen en jongeren in de leeftijd van 6-16 jaar. Hierbij richt ze zich met name op kinderen en jongeren die van huis uit niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst, cultuur en hun eigen creativiteit.

Kazerne Z bevindt zich midden in de wijk van de Vogelbuurt in Amsterdam Noord en is goed bereikbaar voor ouders, kinderen en scholen uit de buurt.

In de Kazerne vind je de Z store voor geheim agenten en speurneuzen en Noordjes Schrijflab. Noordjes is met haar schrijflab is een zusterorganisatie van 826national in Amerika, waar auteur Dave Eggers de co-founder van is.

Door de diverse projecten die Noordje aanbiedt, zoals bijvoorbeeld een laagdrempelig aanbod in de wijk met Noordjes Schrijflab, Noordjes Kunstacademie voor kinderen en Noordje naar het Museum, bedient en bereikt ze kinderen uit verschillende lagen van de samenleving. Noordje werkt met vrijwilligers en freelance kunstdocenten om haar projecten goed uit te voeren en de kwaliteit te bewaken.

Noordje zoekt inspirerende en enthousiaste begeleiders die op vrijwillige basis kinderen komen begeleiden, dit is altijd in teamverband.

Begeleiders Schrijflab

3-4 uur per week

Voor het project Amsterdam Schrijflab op School werk je op vrijdagen onder schooltijd of na schooltijd met maximaal 15 kinderen in een team van drie vrijwilligers en een schrijver of kunstdocent in ons eigen Schrijflablokaal op een basisschool in Amsterdam Noord.

Voor het project Noordjes Schrijflab in Kazerne Z kun je op de dagen maandag tot en met donderdag in de middag bijdragen aan taalontwikkeling bij kinderen op een hele creatieve manier.

Voor Noordje naar het Museum zoeken we vrijwilligers die de museumdocent ondersteunen bij museumbezoek en een workshop bij Noordje op zaterdagen 1 keer in de maand.

Wat zijn de werkzaamheden?

  • Je begeleidt kleine groepjes kinderen bij het schrijven van verhalen en het maken van illustraties en kunst.
  • Je gaat in gesprek met de kinderen om ze te inspireren en het beste uit ze naar boven te halen.
  • Je evalueert samen met de schrijf- en kunstdocent en andere vrijwilligers hoe de middag is verlopen.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een goede motivatie om kinderen te willen helpen bij hun ontwikkeling op gebied van kunst en taal.
  • Het liefst ben je beschikbaar voor 1 (mid)dag per week, in overleg kan ook anders, daarin is Noordje flexibel.
  • Je bent representatief.
  • Een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), deze vragen wij deze voor je aan.

Wat bieden wij?

  • Een inspirerende omgeving en collega’s, ruimte voor eigen input.
  • Workshops en bijeenkomsten voor vrijwilligers op gebied van pedagogiek
  • Reiskostenvergoeding.

Heb jij interesse in deze functie?
Wij ontvangen graag je motivatie en cv. De uitnodigingen voor gesprekken volgen die week erna.

Voor vragen en meer informatie over deze vrijwilligersfunctie kijk op onze website (www.noordje.nl) of neem je contact op met Nynke Deinema nynkedeinema@noordje.nl of Saskia Noordhuis saskia@noordje.nl (020-632 82 36).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.