Kortmann APS: Transportplanner

Kortmann APS in Hoofddorp zoekt een Transportplanner in Opleiding voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 24-11-2019Kortmann Art Packers & Shippers is een logistiek specialist in de kunstwereld, aangesloten bij de Hasenkamp-groep. Hierdoor zijn wij onderdeel van werelds grootste logistieke organisatie binnen de fine art sector. Ons werkveld beslaat het verzorgen van transport, het verpakken, het installeren en het opslaan van kunstwerken wereldwijd. Tot onze klantenkring behoren onder andere grote gevestigde Europese musea, internationale bekende veilinghuizen, galeries wereldwijd en particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties.

Wil jij worden opgeleid om in deze bijzondere tak van logistiek te komen werken? Wij zijn per direct op zoek naar een ambitieuze

Transportplanner

in opleiding

40 uur per week

Kerntaken;

  1. In het opleidingstraject ondersteun je de huidige planning en word je opgeleid tot zelfstandig werkende planner. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat in eerste instantie uit het verzorgen van administratieve zaken rondom transporten. Denk hierbij aan het verzamelen van transportdocumenten, douanedocumenten en vergunningen. Alsmede het verzorgen van de voorcalculatie op een rit, voorbereiding van de nacalculatie van de afgeronde opdrachten, uren-administratie van de chauffeurs/emballeurs en het wagenparkbeheer.
  2. De planner verwerkt transportopdrachten. Je ontvangt de opdrachten van je collega’s: de projectmedewerkers binnen Kortmann en uit de internationale Hasenkamp-groep.
  3. De planner begeleidt op afstand transporten en speelt in op onregelmatigheden tijdens de rit. Denk hierbij aan last minute opdrachten, uitval van opdrachten of pech onderweg et cetera.
  4. Op basis van deze opdrachten ga je in de toekomst de chauffeurs en emballeurs aansturen.

Gevraagde kennis en benodigde vaardigheden;

  • goede kennis hebben van de wet- en regelgeving binnen de transportsector betreft rij- en rusttijden, vergunningen, ontheffingen en dergelijke;
  • ad-hoc kunnen improviseren; door diverse factoren, waarop de planner geen invloed kan uitoefenen, dient de planning frequent aangepast te worden;
  • beheersing van zowel de Nederlandse, Engelse en Duitse taal is een must, zowel mondeling als schriftelijk;
  • goede topografische kennis van Europa (EU-landen);
  • sterk inbeeldingsvermogen.

Persoonsprofiel;
Om succesvol te zijn als planner ben je snel van begrip, nauwkeurig, oplossingsgericht, kun je snel schakelen en het overzicht bewaren. De wereld van kunstlogistiek is klein maar wereldwijd; heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen in een bedrijf tussen Rembrandt van Rijn en Damien Hirst, van New York tot Dubai en van chauffeur tot verzamelaar, dan ontvangen wij graag je cv inclusief motivatie en referenties. Je kan deze mailen naar Adriën Klei, mailadres: adrien@kortmann.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.