ILFU: Productie Coördinator

Het ILFU in Utrecht zoekt een Productie Coördinator voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 20-11-2019


Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is een vernieuwend, twee weken durend literatuurfestival dat zich richt op het vertellen, tot je nemen en interpreteren van verhalen. Daarbij komen alle genres aan bod: poëzie, young adult, romans, spoken word, non-fictie, songteksten, thrillers et cetera. Ook de Nacht van de Poëzie maakt onderdeel uit van het festival.

Het ILFU wil lezers verenigen. De eerste editie in 2018 maakte van het ILFU met ruim 21.000 bezoekers in één klap het grootste literaire festival van Nederland. De bezoekers kwamen voor internationale sterauteurs als John Irving, Julian Barnes en Salman Rushdie, maar ook voor bijvoorbeeld de twaalf dagen durende voorleesmarathon op Utrecht Centraal waarbij duizend vrouwen Anna Karenina van Lev Tolstoj voorlazen, voor de Young Adult-held Becky Albertalli en voor de Turkse zangeres van poëtische protestliederen Selda Baçğan. De tweede editie van het ILFU vindt plaats in september 2020. Door het jaar heen vinden diverse van het ILFU afgeleide programma’s plaats.

Vanwege het zwangerschapsverlof van onze hoofd producent zoeken we een vervanger voor de periode 1 februari tot en met 31 oktober 2020, eventuele voortzetting mogelijk.

Productie Coördinator

24 tot 32 uur per week

De functie
Als hoofd producent ben je (eind)verantwoordelijk voor het produceren van alle voorstellingen en evenementen die tijdens en voorafgaand aan ILFU plaatsvinden. Het gaat door het jaar heen om de maandelijkse poetry slam, ILFU Book Talks, cursusprogramma’s en uiteraard de evenementen die tijdens het festival in september plaatsvinden. Je doet veel uitvoerend werk, bent aanwezig bij de meeste uitvoeringen tijdens én voorafgaand aan het ILFU en je voert ook de algehele coördinatie over de productiewerkzaamheden. Je draagt zorg voor een perfecte (pre)productie op het gebied van locaties, programma, artiesten, crewcatering, kantoorfaciliteiten, opslag et cetera.

Tot de werkzaamheden behoren onder andere

 • Het opstellen en bewaken van planningen en (productie)begrotingen, het maken van draaiboeken.
 • Het tot in de puntjes regelen van de faciliteiten voor de deelnemende schrijvers, dichters en artiesten, van het boeken van reizen en hotelkamers tot het regelen van maaltijden en kleedvoorzieningen.
 • Het coördineren en aansturen van ons productieteam.
 • Het regelen van alle voorzieningen en benodigdheden (voor en achter de schermen) op onze festivallocaties, waarvan TivoliVredenburg de belangrijkste is. Je werkt daarbij uiteraard nauw samen met de contactpersonen van de locaties.
 • Het uitwerken en uitvoeren van de afspraken met een breed en divers palet aan samenwerkingspartners en stakeholders.

Jouw profiel

 • Je hebt ruime ervaring als producent van festivals en/of in de culturele sector.
 • Je bent proactief en neemt initiatief, je bent flexibel, stressbestendig en hebt een uitmuntend oog voor details.
 • Je bent vaardig in het onderhouden van contacten met verschillende leveranciers, stakeholders en partners, maakt heldere afspraken en zorgt dat iedereen zich daaraan houdt.
 • Je kunt goed en geduldig communiceren met schrijvers, artiesten en kunstenaars.
 • Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij?

 • Een functie van minimaal drie dagen in de week voor de periode 1 februari tot en met 31 oktober 2020. Met name in de periode augustus / september zal een vier- tot vijfdaagse werkweek noodzakelijk zijn. Eventuele voortzetting van de functie in aangepaste vorm behoort tot de mogelijkheden.
 • Bij voorkeur in dienstverband, maar ook werken op ZZP-basis is bespreekbaar.
 • In een gezellig en professioneel team met kantoor aan de Oudegracht in Utrecht.
 • Je werkt samen met één vaste producent op kantoor en diverse tijdelijke of freelance aangestelde krachten rond het festival.
 • Salaris conform het salarisgebouw en de arbeidsvoorwaarden van Het Literatuurhuis en passend bij leeftijd en ervaring (€ 2.890-€ 3.810 bij volledige aanstelling).

Het ILFU onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur vanwege de samenstelling van het team uit naar een kandidaat met een bi-culturele achtergrond.

Voor meer informatie over ILFU: www.hetliteratuurhuis.nl/ilfu.

Procedure
Stuur je brief en cv uiterlijk 20 november 09:00 uur naar vacature@hetliteratuurhuis.nl. Alleen digitale sollicitaties worden in behandeling genomen. Je kunt je sollicitatie richten aan Michaël Stoker, directeur en Monique Dirven, zakelijke leiding.

Wil je vooraf nog iets weten, dan kun je je vraag per e-mail stellen via vacature@hetliteratuurhuis.nl of bellen met Monique Dirven: 030 231 8376. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 25 november en donderdag 28 november 2019.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.