Het Balletorkest: 2e Trombone

Het Balletorkest in Amsterdam zoekt een 2e Trombone voor 0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-01-2020


Het Balletorkest is hét orkest van de dans in Nederland. Het is de vaste begeleider van Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater en verzorgt ruim honderd voorstellingen per jaar die meer dan 120.000 bezoekers trekken, voornamelijk in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam en tevens in verschillende grote steden in Nederland. Daarnaast verzorgt het orkest educatieve producties, overige concerten en commerciële activiteiten. De missie van het orkest is optimale synthese bereiken tussen muziek en dans. Al de activiteiten van het orkest hebben een relatie tot dans. Het Balletorkest heeft de ambitie om het beste balletorkest ter wereld te worden. Matthew Rowe is sinds januari 2013 chef dirigent van het orkest en is daarnaast aangesteld als muzikaal leider van Het Nationale Ballet.

Het Balletorkest bestaat sinds 1 januari 2013 uit een vaste bezetting van 45 musici, aangevuld met freelance musici. De vaste staf bestaat uit een directeur, hoofd bedrijfsvoering & planning, orkestmanager, assistent orkestmanager, office manager, bibliothecaris en orkestbode. De overige staffuncties zijn uitbesteed.

Wij zoeken een

2e Trombone

0,7 fte (70% dienstverband)

Datum proefspel: 9 maart 2020.
Locatie: Q-Factory, Atlantisplein 1 in Amsterdam.
Reageren voor: 19 januari 2020.
Datum indiensttreding: 1 augustus 2020.

Repertoire

 • Eerste ronde: Etude nr. 6 uit ’25 etud pro pozoun ‘ van Jaroslav Ušák en een orkestfragment.
 • Tweede ronde: Concert pour trombone et piano ou orchestre van Launy Gröndahl, deel 1 en orkestfragmenten.
 • Derde ronde: Kamermuziek.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd met de intentie om dit bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Contractomvang is 70 % (0,7 fte).
 • Bruto salaris: conform schaal 1 van de cao Nederlandse Orkesten.
 • Deelname in het pensioenfonds ABP.

Selectieprocedure

 • De proefspelcommissie behoudt zich het recht voor uit de aanmeldingen een voorselectie te maken.
 • Op basis van EU wetgeving kunnen wij voor dit proefspel alleen musici uitnodigen die afkomstig zijn uit een EU of EER land of die in bezit zijn van een permanente werk- en verblijfsvergunning voor Nederland.
 • Het proefspel zal bestaan uit drie rondes. In de eerste ronde wordt een etude en een orkestfragment gevraagd. In de tweede ronde het solostuk en de overige orkestpartijen en in de derde ronde zal gevraagd worden een stuk kamermuziek te spelen met leden uit het orkest. De selectiecommissie bepaalt steeds wie er doorgaan naar een volgende ronde. Alle rondes vinden plaats op 9 maart 2020 in Q- Factory, Atlantisplein 1 te Amsterdam.
 • Een sollicitatiegesprek maakt bij gewonnen proefspel deel uit van de selectieprocedure.
 • Aanmelden kan online tot uiterlijk 19 januari 2020 via onderstaande sollicitatie-button.

Nadere informatie
Het proefspel vindt plaats in Amsterdam. Voor informatie over de proefspelprocedure kunt u contact opnemen met Katharina Schönberg via k.schonberg@hetballetorkest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.