Hart: Manager Cultuur

Hart in Haarlem zoekt een Manager Cultuur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-11-2019


Hart voor kunst, kennis en cultuur
In kunst en cultuur uiten we als mens onze identiteit. Het samen beleven, maken en delen van kunst en cultuur verhoogt het gemeenschapsgevoel en draagt bij aan een creatieve, innovatieve en leefbare samenleving. Hart bouwt hieraan mee door op inspirerende, verbindende wijze cultuureducatie toegankelijk te maken voor alle inwoners van Haarlem, zowel in het onderwijs als in de vrije tijd.

In het MT van Hart is per 1 januari 2020 plaats voor een

Manager Cultuur

32 uur per week

Als Manager Cultuur ben je verantwoordelijk voor het beleid en het budget van de inhoudelijke programma’s van Hart. Samen met de Manager Bedrijfsvoering en de directeur vorm je het Management Team van Hart. Je geeft leiding aan een team van 7 coördinatoren (kenniscentrum, cultuurmenu, MuziekLab, VO/HIT, cultuur & sociaal domein, talen). Je legt verantwoording af aan de directeur. Het betreft een nieuwe functie.

Onze nieuwe Manager Cultuur is een

 • Visionair: je hebt actuele kennis van en visie op de rol en betekenis van cultuureducatie en cultuurparticipatie.
 • Strateeg: je kent het werkveld en weet je kennis en visie zodanig in te zetten dat de positie van Hart op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie regionaal versterkt wordt.
 • Ondernemer: je houdt lokale, regionale en landelijke fondsen en regelingen op het gebied van cultuureducatie en –participatie bij en initieert op basis hiervan nieuwe programma’s met bewustzijn voor kosten en opbrengsten.
 • Verbinder: je bent in staat om het team coördinatoren te inspireren, te ondersteunen en de inhoudelijke samenwerking verder uit te diepen.
 • Organisatie-bewust: je weet te handelen in het algeheel belang van Hart, je kan zorgen voor draagvlak voor MT besluiten, je weet wat er speelt.

Wij stellen de volgende opleidings- en ervaringseisen

 • Relevante afgeronde hbo- of hbo+opleiding op het gebied van cultuurbeleid, cultuurmanagement en/of cultuureducatie.
 • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur als lid van een Management Team.
 • Algemene kennis van softwarepakketten Office.
 • Kennis van het culturele veld in (de omgeving van) Haarlem – bij voorkeur ook woonachtig in Haarlem.

Wat bieden wij

 • Een verantwoordelijke functie in een bruisende omgeving, op een prachtige centrale plek in Haarlem, met veel ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Het betreft een functie voor 0,89 fte in schaal 12 van de cao Kunsteducatie (fulltime salaris minimaal € 3.284,- maximaal € 4.785,- bruto, exclusief 8% vakantie- en 5% eindejaarstoeslag); inschaling binnen schaal 12 geschiedt op basis van relevante werkervaring.
 • De werkdagen en werktijden zijn flexibel in te delen. Een werkweek bedraagt gemiddeld 32 uur (1470 uur per jaar). Extra beschikbaarheid in weken met piekbelasting, zoals bij de start van het cursusseizoen, kan worden gecompenseerd in rustiger periodes. Zo nu en dan moet je ook in de avonduren en weekenden beschikbaar zijn.
 • Benoeming voor één jaar tijdelijk, bij wederzijdse overeenstemming daarna een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De cao vind je hier.

Solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en cv per e-mail uiterlijk op 30 november 2019 naar vacature@hart-haarlem.nl ter attentie van Frans Funnekotter, directeur.

Procedure
Op vrijdag 6 december 2019 krijg je in de loop van de middag van ons bericht of je al dan niet bent uitgenodigd voor een nadere kennismaking, volgens onderstaande procedure:

Speeddate-ronde
Dit is een korte eerste kennismaking waarbij je in tweemaal 15 minuten met twee verschillende commissies (‘speeddates’) kennismaakt – en zij met jou. Hiervoor nodigen we maximaal acht kandidaten uit. Direct na deze speeddate-ronde besluiten we met wie we een diepgaander gesprek willen voeren:

Sollicitatieronde
In deze ronde is uitgebreider de tijd voor diepgaandere kennismaking. De bedoeling is om na deze ronde onze nieuwe Manager Cultuur gevonden te hebben, tenzij er nog nader gesprek wenselijk is.

Zet vast in je agenda

 • Bericht over je sollicitatie: vrijdag 6 december 2019.
 • De speeddates vinden plaats op dinsdag 10 december 2019 tussen 18.00 en 21.30 uur.
 • De sollicitatieronde is op donderdag 12 december 2019 tussen 09.30 en 13.30 uur.
 • Indien wenselijk volgt er nog een verdiepend gesprek of assessment in de week van 16 december 2019.
 • In deze week ronden we de procedure af. Benoeming bij voorkeur op 1 januari 2020 of anders zo snel als mogelijk.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.