DutchCulture: Projectmedewerker Creative Europe Cultuur

DutchCulture in Amsterdam zoekt een Projectmedewerker Creative Europe Cultuur voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-11-2019


DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking en is aanspreekpunt voor de culturele sector in Nederland en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. Samen met het Nederlandse culturele veld, de Rijkscultuurfondsen en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland voeren wij het internationaal cultuurbeleid van Nederland uit. Wij adviseren, coördineren, promoten en organiseren.

DutchCulture is per 1 januari 2020 op zoek naar een

Projectmedewerker Creative Europe Cultuur

0,8 fte

Voor de Creative Europe Desk NL zoeken wij per 1 januari 2020 een projectmedewerker met kennis van en interesse in Europa en liefst ook praktijkervaring binnen de cultuursector. Je zorgt voor meer zichtbaarheid van het subsidieprogramma Creative Europe Cultuur in Nederland. Je informeert en adviseert over de mogelijkheden van Creative Europe voor (potentiële) subsidieaanvragers. Je onderzoekt en draagt mogelijkheden uit voor verbindingen tussen de Nederlandse en Europese cultuursector. Je ontwikkelt, samen met je collega’s van de Creative Europe Desk, nieuwe diensten en producten ten behoeve van de uitvoer van het programma. Je organiseert, produceert en presenteert tijdens workshops, informatiesessies en netwerkactiviteiten ten behoeve van de cultuursector.

Functievereisten

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en ten minste twee jaar relevante werkervaring.
 • Bij voorkeur werkervaring binnen culturele sector.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.
 • Goed kunnen spreken voor groepen.
 • Kennis van relevante beleidsgebieden.
 • Je kunt zelfstandig werken en bent ondernemend.
 • Je bent geïnteresseerd in Europa en Europese programma’s.
 • Je vindt het inspirerend om culturele organisaties / makers een stap verder te brengen in hun internationale ambities.
 • Je kunt goed omgaan met excel en crm-systemen.

Team
De medewerker maakt deel uit van de Creative Europe Desk NL. Deze desk bestaat uit een hoofd, een communicatiemedewerker, twee medewerkers op het MEDIA programma en twee medewerkers op het Cultuur programma. De CED maakt deel uit van DutchCulture: een dynamische organisatie die je een enthousiaste, kennisgedreven werkomgeving biedt met ruim 35 gemotiveerde collega’s. Vanuit ons kantoor in de Amsterdamse binnenstad werken we in een internationale omgeving met en voor kunstenaars, creatieven, ministeries en gemeenten. We bieden je een afwisselende baan waarin je kennis maakt met veel verschillende soorten professionals en netwerken, met veel ruimte voor eigen inbreng en uitvoer van ideeën.

Resultaten

 • Vergrote zichtbaarheid van de kansen van Creative Europe voor de culturele sector.
 • Beter, meer, inventief en gecombineerd gebruik van Creative Europe en andere Europese subsidieprogramma’s.
 • Meer samenwerking over de disciplines heen.
 • Nieuwe projecten benoemen en opstarten.
 • Een nieuwe impuls aan de samenwerking tussen de Nederlandse en Europese cultuursector.

Wij bieden
De 0,8 fte aanstelling is in eerste instantie voor de duur van een jaar. Je salaris is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring (minimaal € 1.850, maximaal € 3.050 bij een volledige werkweek van 40 uur).

Reacties en informatie
Reacties (motivatiebrief en cv) en/of vragen met betrekking tot de wervingsprocedure kunnen tot en met 20 november 2019 worden gericht aan DutchCulture, ter attentie van Ellen Spijkers, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, telefoon 020-6164225.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Marjolein van Bommel (m.vanbommel@dutchculture.nl).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.