Conservatorium van Amsterdam: Hoofdvakdocent Contrabas

Het Conservatorium van Amsterdam in Amsterdam zoekt een Hoofdvakdocent Contrabas voor 0,23 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-11-2019


Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) leidt musici op voor het nationale en internationale werkveld, op het hoogste niveau. Het CvA biedt hiertoe bachelor- en masteropleidingen in alle genres, een docentenopleiding en de nationale opleiding voor jong toptalent. Door dit complete aanbod van genres en trajecten is het CvA niet alleen een volledige afspiegeling van het actuele muzieklandschap, maar speelt het ook een actieve rol in de vormgeving daarvan. Met een populatie van zo’n twaalfhonderd studenten, een uitstekend docentencorps en gesitueerd in het hart van Amsterdam, is het CvA in staat op te leiden voor het topsegment van het nationale en internationale werkveld.

Het Conservatorium van Amsterdam (CvA) zoekt een

Hoofdvakdocent Contrabas

Klassiek

0,23 fte

Functiebeschrijving
De hoofdvakdocent contrabas maakt deel uit van de klassieke afdeling. Hij of zij verzorgt onderwijs en geeft begeleiding aan hoofdvakstudenten in de bachelor- en masteropleiding. De docent speelt de leidende rol in de ontwikkeling van de student tot uitvoerend musicus op hoog professioneel niveau binnen het werkveld van de klassieke muziek. Hij/zij is betrokken bij de verdere ontwikkeling van het onderwijs en neemt zitting in beoordelingscommissies. Hij/zij werkt nauw samen met de collega’s van de vakgroep contrabas en onderhoudt ook goede contacten met collega’s van de overige vakgroepen.

Profiel
De hoofdvakdocent contrabas klassiek:

  • heeft een afgeronde hbo-opleiding contrabas met onderwijsbevoegdheid;
  • heeft een goede podiumreputatie als solist en/of in ensembleverband;
  • heeft een brede visie op het beroepsperspectief van contrabassisten en de veranderende beroepspraktijk, en staat open voor vernieuwing;
  • kan goed samenwerken met de collega-docenten (team-teaching);
  • beschikt over uitstekende bewezen pedagogische en didactische vaardigheden op hbo-niveau;
  • is actief in het (bij voorkeur internationale) werkveld als docent of coach bij zomercursussen; masterclasses en workshops;
  • kan goed organiseren, beschikt over een flexibele instelling en een open houding naar de CvA-organisatie;
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden
De functie is gewaardeerd binnen functieschaal 12 (senior docent, maximaal € 5.564,23 bruto per maand bij volledig dienstverband). Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. Hierbij hoort een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een aanstelling voor de periode van één jaar met het voornemen tot voortzetting van het tijdelijke dienstverband na die datum. De aanstellingsomvang wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld naar gelang de omvang van de te vervullen taken.

Procedure
Er zal op basis van de ingestuurde dossiers een eerste selectie plaatsvinden. De sollicitatieronde wordt in de week van 2 december 2019 gehouden. De procedure verloopt als volgt:

De kandidaat geeft een kort recital van 20 minuten met repertoire naar keuze, geeft 2 x 20 minuten les op twee verschillende werken aan twee verschillende studenten. Aan het slot van de bijeenkomst volgt een besloten gesprek over de denkbeelden en achtergronden van de kandidaat. De sollicitatiecommissie bestaat uit het hoofd klassiek, het hoofd van de afdeling strijkers, de vakgroepvertegenwoordiger contrabas en enige hoofdvakdocenten.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Koelmans, Studieleider Strijkers (e-mail: kees.koelmans@ahk.nl).

Sollicitaties, bestaande uit een brief met motivatie en een cv, kunnen per e-mail worden verstuurd aan vacature-cva@ahk.nl De inzendtermijn sluit op 18 november 2019. De vacature is opengesteld voor in- en externe kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.