Van Gogh Museum: Teamleider Begeleide Programma’s

Het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een Teamleider Begeleide Programma’s (Senior) voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 21-10-2019


Het Van Gogh Museum maakt het leven en werk van Vincent van Gogh en de kunst van zijn tijd toegankelijk en bereikt zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en te inspireren.

Wil jij het team aansturen dat de rondleidingen, workshops en andere begeleide programma’s voor het Van Gogh Museum en De Mesdag Collectie verzorgt?

Het team Begeleide programma’s is per direct op zoek naar een:

Teamleider Begeleide Programma’s (Senior)

36 uur per week

Binnen de afdeling Educatie & Interpretatie ga je het Team Begeleide programma’s aansturen. Begeleide programma’s zijn in het educatiebeleid essentieel. We bieden met deze programma’s maatwerk aan ons zeer diverse publiek en verlagen de drempel om mee te doen voor nieuwe doelgroepen.

Als teamleider stuur je de rondleiders en workshopdocenten aan, en zorg je er, samen met de coördinator en de planner van Team Begeleide programma’s voor dat alle begeleide educatieve programma’s van het Van Gogh Museum en De Mesdag Collectie van de hoogste kwaliteit zijn.

Je zorgt er met jouw team voor dat deelnemers een verbinding maken met de kunst en de ideeën van de kunstenaar. Zowel mensen die al weten welke waarde dit oplevert als nieuwe doelgroepen.

Wat ga je doen?

 • Je geeft vorm aan het nieuwe team Begeleide programma’s in de nieuwe rol van teamleider.
 • Je begeleidt, inspireert, stimuleert en coacht een team van ruim vijftien medewerkers (planner, coördinator en circa vijftien intermediairs), voor de ontwikkeling en uitvoering van begeleide programma’s in het Van Gogh Museum, in De Mesdag Collectie en op outreach locaties.
 • Je vertegenwoordigt het Team Begeleide programma’s in de organisatie.
 • Je stuurt het team aan op kwaliteit, efficiency en zorgt voor optimaliseren van bestaande en nieuwe processen.
 • Je hebt visie op je vakgebied en adviseert het Hoofd Educatie & Interpretatie over mondelinge overdracht en interactieve methodieken.
 • Je voert het beleid op mondelinge overdracht uit en stuurt op targets.
 • Je zorgt voor verbinding tussen jouw team en de organisatie in Amsterdam en Den Haag.
 • Je stelt rapportages op en bent verantwoordelijk voor aanbod, begrotingen en targets.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt bij voorkeur een didactische achtergrond.
 • Je denkt in oplossingen en mogelijkheden, hebt een resultaatgerichte instelling en bent klantgericht, ook naar collega’s.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met leidinggeven.
 • Je hebt oog voor ontwikkelkansen van je medewerkers en bent in staat om het beste uit je team te halen.
 • Je bent sociaal vaardig en hebt zin en energie om met een nieuw gevormd team aan de slag te gaan.
 • Je hebt affiniteit met kunst / cultuur.

Waar kom je terecht
Je komt terecht in een culturele en commerciële werksfeer met een grote variëteit aan mensen en expertises, waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen! De Museum CAO is van toepassing. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 3.099,- en maximaal € 4.053,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: 8% vakantiegeld, 3,4% eindejaarsuitkering, een museumkaart en een gezondheidsregeling (€ 300,- in 2019).

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je graag aan bij ons team? Stuur ons voor 21 oktober 2019. een sollicitatiebrief met CV (als pdf-bestand), waarin je uitlegt waarom we met jou in ons team Van Gogh nog beter toegankelijk kunnen maken voor een divers publiek.

Solliciteren kan via de sollicitatie-button hieronder. Mocht je nog meer willen weten, dan kan je voor vragen terecht bij Marthe de Vet (Hoofd Educatie & Interpretatie) op telefoon: 020-5705229. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11, 18 en 19 november 2019.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Bij vergelijkbare geschiktheid geven we voorrang aan mensen die onze organisatie nog gevarieerder maken. Zo representeren we vanuit onze interne organisatie ook onze missie om zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk te zijn voor zoveel mogelijk mensen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.