Stut Theater: Senior-Medewerker Publiciteit & Acquisitie

Stut Theater in Utrecht zoekt een Senior-Medewerker Publiciteit & Acquisitie voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-10-2019


Stut Theater is het oudste Community Theatergezelschap van Nederland, opgericht in 1977 en sinds 2008 gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Stut maakt theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van de spelers. Dit zijn geen professionele acteurs, maar mensen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen en die een verhaal hebben dat gedeeld moet worden. Zo creëert Stut dwarsverbanden door de Utrechtse samenleving: jong en oud, allochtoon en autochtoon, hulpverleners en hulpzoekenden, iedereen passeert de revue. Stut maakt voorstellingen om actuele thema’s aan de kaak te stellen, taboes te doorbreken en om spelers in hun kracht te zetten. Letterlijk uit het leven gegrepen en gespeeld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt.

Stut Theater zoekt per direct een

Senior-Medewerker Publiciteit & Acquisitie

24-32 uur per week

Functieomschrijving
Stut is op zoek naar een bevlogen Senior-medewerker Publiciteit & Acquisitie die de verantwoordelijkheid neemt voor zowel het bedenken, als het uitvoeren van alle marketing en communicatie rondom Stut als organisatie én alle verschillende theaterprojecten en voorstellingen. Dit geldt voor alle online en offline kanalen. Ook het organiseren van tournees en speelbeurten, het werven van publiek, afnemers en samenwerkingspartners, het aansturen van het team dat per project wordt gevormd behoort tot de werkzaamheden. Daarnaast vallen de reserverings- en ticketingsysteem en administratie t.b.v. het jaarverslag onder de verantwoordelijkheid van de Senior-medewerker Publiciteit & Acquisitie.

De functie vereist veelzijdigheid, snel kunnen schakelen, organisatiebewustzijn en uitstekende communicatieve vaardigheden. De ideale kandidaat is ambitieus in zijn/haar vak, weet de kernwaarden van onze organisatie te vertalen naar passende marketingstrategieën, heeft een hands-on mentaliteit, is van nature goed in netwerken en heeft geen 9-tot-5-mentaliteit. Stut is een organisatie waar je cultuursensitief, inclusief en bottom-up te werk moet gaan. Omdat ons kernteam klein is kan het gebeuren dat je gevraagd zal worden om werkzaamheden te verrichten die niet per se 100% aansluiten bij het functieprofiel.

Tot de taken behoren o.a.

 • Ontwikkelen marketingstrategie en jaarplannen inclusief het bewaken van de voortgang, realisatie en budgetten;
 • Het initiëren en coördineren van nieuwe marketingprojecten en publiciteitscampagnes;
 • Ontwikkelen en eindredactie van brochures, flyers, nieuwsbrieven en andere digitale en gedrukte uitingen;
 • Initiëren en uitvoeren van externe samenwerkingen, het bestaande netwerk onderhouden en nieuwe partners en speelplekken opzoeken bij de voorstellingen van Stut;
 • Initiëren en uitvoeren van activiteiten in de wijken van Utrecht, met als doel verschillende publieksgroepen, organisaties en personen te verleiden om onze voorstellingen te bezoeken;
 • Aansturen van het PR team dat per project wordt gevormd, dit team is samengesteld uit een of meer medewerkers, vrijwilligers en stagiaires.
 • Draaien van diensten tijdens voorstellingen en evenementen.

Profiel

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting van marketing en/of communicatie of een gelijkwaardig niveau door ervaring verkregen;
 • Aantoonbare meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Visie op marketing en communicatie in een organisatie die cultuur met welzijn combineert tot een eigen artistieke signatuur;
 • Weet plan- en procesmatig werken en het op enthousiaste wijze aansturen van mensen te combineren;
 • Pre: ervaring met WordPress en Mailchimp;
 • Pre: woonachtig in Utrecht of directe omgeving.

Gedragscompetenties

 • Hands-on mentaliteit;
 • Initiatiefrijk: neemt het voortouw, handelt proactief;
 • Accuraat en betrouwbaar;
 • Creatief;
 • Resultaatgericht;
 • Kwaliteitsbewust;
 • Maatschappelijk geëngageerd en met een voorliefde voor kunst en cultuur;
 • Je hebt een open houding en je kunt je van nature makkelijk in verschillende gezelschappen mengen.

Wij bieden
Een functie in een dynamische werkomgeving met een bevlogen, collegiaal team. Het betreft in eerste instantie een functie voor bepaalde tijd van een jaar waarna bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd kan worden afgesloten. Salariëring is, afhankelijk van kennisniveau en ervaring, conform de cao Theater en Dans, schaal 7.

Solliciteren
Stut Theater onderschrijft de Code Cultural Governance. Kandidaten met een niet-westerse achtergrond worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit in het team versterkt.

Voor nadere informatie over de functie kunt u zich wenden tot artistiek leider Donna Risa (donna@stut.nl / 030 2311801).

Sollicitaties bestaande uit een motivatiebrief inclusief CV kunt u tot en met 27 oktober 2019 via onderstaande sollicitatiebutton sturen naar vacature@stut.nl ovv ‘sollicitatie Senior-medewerker Publiciteit & Acquisitie’. Eerste ronde gesprekken staan gepland op 5 & 6 november en tweede ronde gesprekken op 12 & 13 november 2019.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.