Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere: Coördinator Marketing en Publiciteit

Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere in Veere zoekt een Coördinator Marketing en Publiciteit voor gemiddeld 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 25-10-2019


De Grote Kerk van Veere is een kolossale lege kerk, die vol zit met verhalen. Ze is het eerste Rijksmonument van Nederland, te vinden op een prachtig plek: lieflijk Veere, middenin de Zeeuwse rust en ruimte. Stichting Exploitatie Grote Kerk Veere brengt deze karakteristieke bestemming weer tot leven. Via een stadsprogramma, een hoogwaardige culturele programmering én met de nieuwe erfgoed experience. Deze historische beleving wordt een spannende ontdekkingstocht door tijd en ruimte. Met als rode draad de queeste naar moed en inspiratie, die zo kenmerkend is voor Zeeland.

De ontwikkeling van de Grote Kerk is een boost voor de regionale en zelfs landelijke marketing van Veere als stad van schoonheid en hoogwaardige kwaliteit. Het aanbod van de kerk is inspirerend en brengt mensen letterlijk bij elkaar door de verbinding tussen erfgoed en culturele uitingen zoals klassieke muziek, singer-songwriters, beeldende kunst, design, fotografie, film, vormgeving en cross-overs daartussen. Met een koppeling tussen professionals en amateurs. Toeristen die de nieuwe historische experience in de kerk en de toren bezoeken worden gestimuleerd om het unieke kunst & cultuurprogramma in de kerk te komen ervaren. Om dit alles te kunnen realiseren zoeken wij een Coördinator Marketing & Communicatie.

Onze missie: De Grote Kerk Veere levert een actieve en inspirerende bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele en toeristische klimaat van de gemeente Veere, Walcheren en de provincie Zeeland. Dit door een breed publiek plezier te laten beleven en te inspireren met een hoogwaardig aanbod van (inter)nationale kunst- en cultuuractiviteiten in combinatie met bijzondere verhalen van het verleden, heden en een perspectief op de toekomst. Vanuit een stevige basis in verbondenheid met Veere en Zeeland inspireert de Grote Kerk elke bezoeker en voorziet hen van nieuwe verhalen en belevingen die vragen naar meer. Ter versterking van ons team zoeken wij per direct een

Coördinator Marketing & Communicatie

met passie voor erfgoed, kunst en cultuur

gemiddeld 12 uur per week

De coördinator is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een zo effectief en efficiënt mogelijk (strategisch) marketingplan, met als doel zo veel mogelijk bezoekers te trekken naar de experience, evenementen en activiteiten van de Grote Kerk, en bezoekers en bewoners te verbinden met de Kerk. De marketeer weet vanaf het moment van aankondiging op de meest effectieve wijze specifieke doelgroepen te bereiken. Je kent de plek en de omgeving en je stelt pers- en nieuwsberichten op, weet binnen jouw brede persnetwerk de juiste media te benaderen, zet zowel online als offline campagnes uit, draagt zorg voor indoor/outdoor distributie en bewaakt het overzicht van alle concerten en evenementen. Samen met directeur en het inhoudelijke team, waaronder de projectleider van de experience en de creative producer, bepaal je de (artistieke) visie en strategie. Je houdt trends in de gaten en bent op de hoogte van de ontwikkelingen en kansen binnen de markt waar de Grote Kerk zich begeeft.

De coördinator draagt zorg voor:

 • Het strategische marketingplan voor de Grote Kerk Veere.
 • PVE voor de branding en tone of voice.
 • Opstellen en uitvoeren van alle marketingacties voor de Grote Kerk Veere en haar programmalijnen.
 • Mogelijk maken en vergroten van (online) ticketverkoop.
 • Acties om bezoekersbinding, bewoners en bedrijven te vergroten (crm).
 • Online content creëren voor en bijhouden van social media en website.
 • Onderhouden en uitbouwen contacten met pers(relaties).
 • Drukwerkbegeleiding, aansturen vormgeving.
 • Leiding geven aan stagiair(e)s en vrijwilligers, waaronder een PR-team en tijdens de beeldbepalende evenementen.

Jouw profiel:

 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen een marketingfunctie in de culturele, erfgoed en/of leisure sector. Directe ervaring binnen een culturele organisatie is een pre.
 • Marketing, communicatie of aanverwante opleiding op minimaal hbo-niveau is vereist. Nima A of B zijn een pre.
 • Brede kennis van en affiniteit met kunst, cultuur en erfgoed en bijbehorende doelgroepen.
 • Heeft een goed netwerk in de kunst- en cultuursector en/of erfgoedsector, bij voorkeur in Zeeland en/of landelijk.
 • Ervaring met SEO, SEA en adverteren via social media.
 • Ervaring met het werken met CMS, Mailchimp en ticketsystemen.
 • Ervaring met proactieve persbenadering.
 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing.
 • Goed in beeld en schrift, het schrijven van wervende teksten in perfect Nederland en Engels is voor jou geen enkel probleem.
 • Enthousiast, accuraat, creatief, klantgericht, proactief, durft te vernieuwen, netwerker, geen 9-5 mentaliteit.

Deze functie is in eerst instantie op ZZP- of Payroll-basis. Hoe te reageren: mail je sollicitatie voorzien van een motivatie en een relevante cv voor 25 oktober naar de Grote Kerk Veere ter attentie van Gert-Jan de Koster (directie/bestuurder), gertjan(at)grotekerkveere.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.