Rib Art Space: Zakelijk Projectmedewerker

Rib Art Space in Rotterdam zoekt een Zakelijk Projectmedewerker voor 4-8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 30-11-2019


Stichting Rib Art Space is een ruimte voor kunst waar het samenspel tussen uiteenlopende presentatievormen en methodieken zorgt voor een gelaagd en extra-disciplinair artistiek programma. De visie van de uitgenodigde kunstenaars en de wil om institutionele condities rond de productie en presentatie van hedendaagse kunst op de proef te stellen, zijn hierbij leidend. Daarbij hanteert Rib vanaf het begin een evolutionair principe: tentoonstellingen, samenwerkingen, (online) residenties, lange termijn projecten en interventies op andere locaties zijn stevig aaneen gesmeed om dit levende organisme te voeden. Rib is eind 2015 opgericht door Maziar Afrassiabi en gevestigd in een voormalige slagerij in Rotterdam-Charlois.

Rib is een van de weinige instellingen in Nederland die in 2019 vanuit de regeling Meerjarige subsidiƫring presentatie-instellingen door het Mondriaan Fonds gefinancierd wordt. In deze periode van groei zoeken wij een nieuwe collega die kan ondersteunen in dagelijkse organisatorische, zakelijke en administratieve werkzaamheden.

Wij zoeken binnen het profiel ‘financieel-bedrijfskundig’ een

Zakelijk Projectmedewerker

4-8 uur per week

De zakelijke projectmedewerker is in staat begrotingen voor projecten binnen Rib op te stellen en uit te voeren. Per kwartaal stel je de (project)administratie voor de boekhouder op. Tevens bereid je de subsidieaanvragen voor en stem je deze af met de directeur. Daarnaast ben je betrokken bij het aanvragen van subsidies, fondsen, donaties en het werven van sponsors. Je hebt cijfermatig inzicht, je bent analytisch, je werkt accuraat, je bent pro-actief, je bent een teamplayer en je bent communicatief vaardig.

Kennis over de zakelijke kant van hedendaagse kunst en cultuur als ook interesse in experimentele artistieke processen en ontwikkeling is een belangrijke pre. Zij of hij onderschrijft de missie en ambitie van Rib en is in staat deze te vertalen naar de zakelijke kant.

De zakelijk projectmedewerker rapporteert aan de directeur en werkt samen met de boekhouder. Periodiek heb je overleg met het Bestuur van Rib, waarbij de penningmeester je eerste aanspreekpunt is.

Wat wij bieden:
Rib is een jonge, groeiende organisatie met een experimenteel programma, in een levendige, veranderende buurt in Rotterdam. Je werkt in een klein, dynamisch team van freelancers en vrijwilligers en krijgt de kans om samen met de organisatie verder te groeien. Eventuele bezoldiging op freelance-basis hangt af van de toekenning van subsidies voor 2020 en wordt vastgesteld op basis van overleg met de directie en het bestuur.

Inzet en locatie:
Houdt rekening met een gemiddelde tijdsbesteding van 4-8 uur per week. De werkzaamheden voer je zoveel mogelijk bij RIB uit.

Informatie over de vacature geven we graag. We vragen u daarvoor contact op te nemen met de directie Maziar Afrassiabi via maziar@ribrib.nl en / of Leon Joanknecht leon@filmfabriek.nl.

Uw brief met toelichting op relevante expertise zien wij graag uiterlijk 30 november 2019 t.a.v. maziar@ribrib.nl.

Solliciteer!

We stellen het erg op prijs als u geschikte kandidaten op onze vacature zou attenderen.

Over Rib leest u op www.ribrib.nl.