Nationale Opera & Ballet: Productieleider

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Productieleider voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 03-11-2019


Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden door het rijk gerekend tot de topinstellingen Met choreografen, regisseurs, dirigenten en ontwerpers van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top.

Daarnaast bieden wij kwalitatief hoogwaardige educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 30 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.

De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding is verantwoordelijk voor het produceren van de opera- en balletvoorstellingen en verleent productionele ondersteuning bij veel van de activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondswerving & relatiebeheer. Dat doen we met een team bestaande uit vijf productieleiders en negen voorstellingsleiders en een pool van freelancers met wie we geregeld samenwerken. De laatste jaren is de organisatie van Nationale Opera & Ballet volop in beweging. Er lopen verschillende processen om de bedrijfsvoering te moderniseren en verbeteren. De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding speelt in die ontwikkelingen een actieve rol.

Voor de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding zijn wij op zoek naar een ervaren:

Productieleider

38 uur per week

De functie
Als productieleider ben je de spil in het productieproces van onze opera’s en balletten. Je bent het aanspreekpunt voor de artistieke teams en je begeleidt de realisatie van het artistieke idee naar een voorstelling. In die rol ben je verantwoordelijk voor de inrichting en sturing van het productieproces. Dat doe je onder meer door:

 • Het organiseren van de communicatie en besluitvorming.
 • het opstellen en bewaken van planningen en begrotingen (€ 5.000 – € 1.500.000).
 • Het functioneel aansturen van de technische afdelingen en het decor- en kostuumatelier voor wat betreft hun aandeel in de productie.
 • Het bewaken van de uitgangspunten en randvoorwaarden die vanuit de kunstvormen opera en ballet voor de productie worden meegegeven.

Daarnaast werk je als productieleider aan het organiseren van de activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondsenwerving & relatiebeheer.

We zoeken
Een collega die een teamspeler is en tegelijk zelfstandig kan werken:

 • Je hebt ruime relevante werkervaring binnen de creatieve sector.
 • Je hebt affiniteit met en kennis van opera en ballet.
 • Je bent in staat om de bijdragen van alle verschillende disciplines in het productieproces samen te brengen zodat ze aansluiten bij de wensen van de artistieke teams.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en het leiden van complexe en financieel omvangrijke projecten.
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van een derde taal is een pre.
 • Een afgeronde opleiding productie podiumkunsten (AHK) of vergelijkbaar is een pre.

We bieden

 • Een uitdagende functie in een leuk team, met veel vrijheid en waar doorgroei wordt aangemoedigd.
 • Een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.974,– tot maximaal € 5.640,– bruto per maand bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur). Dit bedrag is exclusief een onregelmatigheidstoeslag.
 • Een jaarcontract, bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging.
 • 8% vakantiegeld, 30 vakantiedagen én vijf ATV-dagen.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Trainings- en opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien.
 • Een Employee Benefits verzekeringenpakket.
 • Korting op een sportschoolabonnement.
 • Een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor Opera en Ballet!

Informatie en procedure
Ben je enthousiast geworden over de functie? Wacht dan niet! Je kunt tot 3 november 2019 solliciteren via onderstaande sollicitatie-button. De eerste sollicitatieronde gaat plaatsvinden tussen 13 en 15 november 2019, de tweede sollicitatieronde gaat plaatsvinden tussen 20 en 24 november 2019.

Mocht je extra inhoudelijke informatie over de functie willen verkrijgen, dan kun je contact opnemen met Bram de Ronde, hoofd van de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding, via b.dronde@operaballet.nl.

Indien je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met Susan van der Meulen, Adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl(Gelieve je sollicitatie niet naar deze email adressen te sturen, deze worden niet in behandeling genomen.)

Nationale Opera & Ballet wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, ook als ze nog weinig bekend zijn met de kunstvormen opera en ballet.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.