HKU: Studieleider / Docent HKU College

HKU in Utrecht zoekt een Studieleider / Docent HKU College voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 30-10-2019


HKU is met 4400 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, media, muziek, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties.

HKU biedt een gevarieerd opleidingsaanbod, verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU vier expertisecentra en een vijftal lectoraten. HKU biedt onderwijs op verschillende locaties in Utrecht.

Studieleider / Docent HKU College

20 tot 24 uur per week

HKU College richt zich op discipline en domein overstijgend onderwijs en onderzoek. Met haar activiteiten verbindt HKU College creativiteit en ontwerpen met andere domeinen om nieuwe concepten en oplossingen te ontwikkelen voor complexe vraagstukken in de samenleving. Het opleidingsaanbod van HKU College is op bachelor, master en pre-PhD niveau. HKU College heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot een open innovatie platform waar studenten, docenten, onderzoekers, partners en burgers samen betekenisvolle concepten creëren voor complexe uitdagingen in de samenleving.

De studieleiders vormen samen met de directeur het managementteam. Studieleiders zijn medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van HKU College, voor de onderwijskwaliteit van de verschillende opleidingen en geven leiding aan de docententeams. Bij HKU College werken er in totaal vier studieleiders. De taken van de studieleiders worden onderling afgestemd, zodat we ieders kwaliteiten optimaal benutten en ons soepel kunnen verhouden tot interne en externe ontwikkelingen.

Wat ga je doen?

 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van HKU College op gebieden als onderwijsinnovatie, kennisontwikkeling, netwerkontwikkeling en partnerschappen.
 • Je creëert een innovatieve leer- / werkomgeving in samenwerking met de collega studieleiders, docenten, onderwijskundigen en partners zowel binnen als buiten HKU.
 • Je volgt relevante ontwikkelingen in de samenleving, in het werkveld en bij kennisinstellingen en bouwt duurzame relaties met relevante partners.
 • Je vertaalt de onderwijsvisie in innovatief en eigenzinnig onderwijs.
 • Je bent verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit en de inhoudelijke visie en sturing op het curriculum.
 • Je geeft leiding aan docententeams.
 • Je plant docenten in voor het onderwijs, hebt overleg met de roosteraars en draagt zorg voor de organisatie van de uitvoering van het onderwijsproces op kwaliteit en inhoud.
 • Je draagt bij aan de kwalitatieve en kwantitatieve instroom van studenten en bent verantwoordelijk voor selectie en toelating.
 • Ook ben je samen met de andere studieleiders verantwoordelijk voor de HR-cyclus van de docenten. Je voert functionerings,- en ontwikkelgesprekken met docenten.
 • Je verricht diverse organisatorische taken en werkt nauw samen met de onderwijscoördinatie en afdeling communicatie.

Wat vragen wij?

 • Enthousiasme voor het profiel van HKU College:
  • ontwerp-creativiteit-onderzoek;
  • crossover samenwerken, transdisciplinaire innovatie;
  • maatschappelijke relevantie en betekenisvolle waardecreatie (future learning, future health, smart city, social inclusion, sustainable development et cetera);
  • technologie in context.
 • Een mastertitel of vergelijkbaar kennisniveau en bij voorkeur een didactische bekwaamheid voor het HBO-onderwijs en/of de bevoegdheid en bekwaamheid als examinator.
 • Een relevante beroepsexpertise en netwerk.
 • Ervaring met HBO-onderwijsprocessen.
 • Ervaring met leidinggeven aan creatieve- en onderwijsprofessionals in teamverband.
 • Ervaring met budgetbepaling en -beheersing.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Een internationale focus waarbij je goed kan werken met culturele verschillen.

Ook herken jij je in de volgende eigenschappen
Je bent innovatiegericht, hebt een vaste koers en bent tegelijkertijd een flexibele pionier die kan omgaan met onzekerheden. Binnen gegeven kaders kun je sturend en projectmatig werken. Je goede sociale vaardigheden en sensitiviteit voor groeps- en individuele dynamiek zet je in om tot mooie prestaties te komen. Je draagt graag bij aan de verbinding tussen het HBO-onderwijs en de academische wereld.

Wat bieden wij?
Een veelzijdige functie in een inspirerende, dynamische en informele werkomgeving in het centrum van Utrecht. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-hbo. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 4.137,- en maximaal € 5.565,- (schaal 12), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). De aanstelling is voor één jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging.

HKU investeert graag in gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Werken bij HKU betekent dat je gebruik kunt maken van tijd en faciliteiten voor professionalisering.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Heb je belangstelling voor deze vacature, dan kun je solliciteren tot en met 30 oktober 2019. Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar hrm@hku.nl onder vermelding van ‘Jouw achternaam + sollicitatie ‘Studieleider HKU College’. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 11 november 2019 tussen 12.00 en 17.00 uur. De tweede gespreksronde staat gepland op 18 november 2019 tussen 13.00 en 17.00 uur.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Agnes Willenborg (Directeur HKU College) via agnes.willenborg@hku.nl.

HKU staat graag midden in de samenleving. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.