Het Nieuwe Instituut: Producent

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Producent voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 27-10-2019Het Nieuwe Instituut kijkt met haar programmering naar de ontwerpvraagstukken van onze tijd en die van de toekomst. Het Nieuwe Instituut wil, in een periode die wordt gekenmerkt door radicale veranderingen, het actuele gesprek over architectuur, design en digitale cultuur door middel van onderzoek, programma’s en presentaties benoemen, duiden en bevragen.

Het Nieuwe Instituut zoekt per 01/01/2020 een

Producent

40 uur per week

Wat houdt de functie in?
In deze functie produceer je hoofdzakelijk voor Thursday Night Live! wat bestaat uit o.a. evenementen, lezingen, workshops, maakplekken en openingen. Daarnaast draai je mee in het team producenten om diverse projecten te ondersteunen.

Als Producent ben je, als organisatorische duizendpoot, de onmisbare spin in het web achter de schermen van de programma’s van Het Nieuwe Instituut. Je houdt je hoofdzakelijk bezig met het organiseren en uitvoeren van creatieve producties: je vertaalt inhoudelijke plannen in haalbare acties, zorgt voor de benodigde faciliteiten, materialen en mensen, binnen randvoorwaarden van kosten, kwaliteit, tijd, organisatie en communicatie, zodanig dat de geformuleerde doelstellingen worden gerealiseerd. Je bent daarbij zowel organisator als budget- en tijdsbewaker.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Productieplannen opstellen
 • Begroting en planning opstellen en beheren voor diverse activiteiten en voor de maakplekken
 • Producties realiseren: inkoop materiaal, technische doorloop, catering organiseren, verwelkomen gasten, etc.
 • Het opstellen van draaiboeken en bijzonderhedenformulieren
 • Het maken, vastleggen en beheren van financiële en praktische afspraken met betrokkenen zoals onder andere ontwerpers, sprekers, gespreksleiders en gasten
 • Administratieve zaken zoals reis- en verblijfboekingen voor sprekers, opnemen van nieuwe contacten in het netwerk van Het Nieuwe Instituut
 • Meedenken over nieuwe programmering

Wie ben jij?
Je bent een regelaar in hart en nieren die met een hoge mate van zelfstandigheid uiteenlopende projecten kan realiseren.

 • Je wordt enthousiast van de programmering van Het Nieuwe Instituut.
 • Je bent resultaatgericht, omgevingsgericht en relatiegericht.
 • Je bent flexibel en stressbestendig en vind het geen probleem om op donderdagavonden te werken of indien nodig in het weekend aanwezig te zijn.
 • Je kunt prioriteiten stellen, tijd goed indelen en snel schakelen tussen diverse werkzaamheden.
 • Je bent sociaal en kunt samenwerken met en aansluiting vinden bij diverse afdelingen en teams.
 • Je werkt secuur en nauwkeurig, kan de administratieve kant goed bijwerken en bijhouden.
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, in zowel Nederlands als Engels.
 • Je bent gastvrij en maakt het partners en deelnemers graag naar hun zin.
 • Je bent proactief, oplossingsgericht en ondernemend in het signaleren en voorkomen van productierisico’s en steekt graag zelf de handen uit de mouwen.
 • Je hebt minimaal hbo-niveau in denken en werken.
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van productiemanagement.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, culturele achtergrond, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Gezien het streven naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand gaat, bij gelijke geschiktheid, de voorkeur uit naar mannelijke kandidaten en/of kandidaten met een bi-culturele achtergrond. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden. Connecties en netwerk in en direct rondom Rotterdam is een plus.

Wie zijn wij?
Thursday Night Live! biedt tenminste 44 avonden per jaar een afwisselend programma met lezingen, discussies, avondopenstelling van het museum, Thursday Bite en gastprogramma’s. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek, actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. De diversiteit van programma’s maakt het mogelijk de uiteenlopende doelgroepen van Het Nieuwe Instituut aan te spreken, te betrekken en te ondersteunen.

Wat bieden wij?
Een aanstelling van één jaar met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden. Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers.

Meer weten en reageren
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Babette Zijlstra, programmamanager, b.zijlstra@hetnieuweinstituut.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Roos Hamers, 010–4401326.

Solliciteren kan door via onderstaande button het sollicitatieformulier in te vullen. Stuur het formulier in en stuur je CV naar hr@hetnieuweinstituut.nl uiterlijk op 27 oktober 2019. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 44 en 45. Een 2e gespreksronde in week 46.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.