De Nieuwe Oost | Wintertuin: Projectmarketeer

De Nieuwe Oost | Wintertuin in Nijmegen zoekt een Projectmarketeer voor gemiddeld 4 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Nader te bepalen, Parttime | Sluitingsdatum: 31-10-2019De Nieuwe Oost is een onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland dat een plek biedt aan makers uit verschillende disciplines (theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten) en een platform is waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Deze makers worden gecoacht bij de ontwikkeling van een zelfstandige beroepspraktijk en het maken van nieuw werk.

Bij De Nieuwe Oost | Wintertuin ligt de nadruk op schrijven en het begeleiden van dertig beginnende schrijvers. Twee keer per jaar organiseren we een literair festival, maar we maken het hele jaar door programma’s rondom schrijven, schrijvers en literatuur. Zie voor meer info: www.denieuweoost.nl.

Sinds 2017 coördineert De Nieuwe Oost | Wintertuin het internationale project CELA (Connecting Emerging Literary Artists), dat wordt gefinancierd door het Creative Europe programma van de EU. In september ging een tweede, vierjarige editie van start. In het project werken elf Europese partners samen om dertig schrijvers, tachtig vertalers en zes literair professionals aan de start van hun carrière te ondersteunen bij de ontwikkeling van een internationale zelfstandige beroepspraktijk. Dit doet CELA door middel van vertalingen, residentieprogramma’s, workshops en cursussen, representatie op boekenbeurzen en presentatie op festivals. Kijk voor meer info op www.cela-europe.com.

Het opzetten en aansturen van de internationale marketingcampagne van CELA ligt in handen van De Nieuwe Oost | Wintertuin en daarvoor zoeken wij een

Projectmarketeer

gemiddeld 4 uur per week

Als marketeer ben je verantwoordelijk voor het opzetten, inrichten en onderhouden van de (nieuwe) projectwebsite, het ontwikkelen van een marketingstrategie gebaseerd op het projectplan, het delen van het verhaal van CELA met zoveel mogelijk mensen, het bespreken en overbrengen van de plannen in gesprek met alle partners, het uitsturen van een regelmatige nieuwsbrief, en het onderhouden van het CELA-netwerk via online kanalen. Je werkt mee in het team van De Nieuwe Oost | Wintertuin, een dynamische plek tussen redacteuren, schrijvers en programmamakers.

Op basis van beschikbaarheid, funding en motivatie is er de mogelijkheid de functie op termijn uit te bouwen met marketingtaken voor andere projecten van De Nieuwe Oost | Wintertuin, zoals onze verschillende impactprojecten en de talentontwikkeltrajecten voor beginnende schrijvers.

Je profiel

  • je bent in staat vanuit jouw expertise creatieve input te geven op het project, je kunt een strategie en verhaal ontwikkelen en weet dat op passende wijze over te brengen;
  • je hebt aantoonbare ervaring als marketeer in de culturele sector en je kunt zelfstandig werken;
  • je hebt aantoonbare kennis van het (Europese) literaire veld en hebt bij voorkeur een relevant (literair) netwerk tot je beschikking;
  • je bent communicatief zeer vaardig in Nederlands en Engels (zowel sprekend als schrijvend);
  • je werkt secuur en bent een goede planner, je kunt prioriteren en je kerntaken bewaken;
  • je bent bereid incidenteel ’s avonds en/of in het weekend te werken (rondom CELA-activiteiten of presentaties);
  • enige ervaring met Ticketmatic, MailChimp, WordPress en/of Weebly en social media advertising is een pre.

De functie
Het gaat om betrokkenheid bij een project met een looptijd van 4 jaar (september 2019 tot en met augustus 2023) en wij hebben als doel deze functie zo duurzaam mogelijk in te vullen. De startdatum is zo spoedig mogelijk (uiterlijk per 1 januari 2020), en de functie beslaat gemiddeld 4 uur per week (we vragen een flexibele inzet van deze uren, op basis van urgentie rond activiteiten of deadlines).

Bij de selectie letten we op verschillende evenwichten en streven we naar een adequate representatie van onze diverse samenleving. Bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan een marketeer met een biculturele achtergrond. In onze monocultureel samengestelde sector maakt zichtbare diversiteit namelijk een belangrijk verschil en voegt het relevante perspectieven toe aan ons werk.

Heb je vragen? Mail Kim van Kaam (artistiek coördinator CELA) op kim@wintertuin.nl of kijk op onderstaande website.

De gesprekken vinden plaats in de week van 11 november (eerste ronde) en 25 november (tweede ronde).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.