De Nabershof / ’t Volk van Grada: Conservator

De Nabershof / ’t Volk van Grada in Emmen zoekt een Conservator voor 10 tot 15 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenDe Drentse Vereniging ’t Volk van Grada is gevestigd op Saksische boerderij de Nabershof in Emmen. Sinds 1990 is de boerderij eigendom van de vereniging. In de jaren ’90 werd een ingrijpende renovatie gerealiseerd door veel vakkundige vrijwilligers van ‘t Volk van Grada en onder toezicht van monumentenzorg. In 1995 volgde de officiële opening van de boerderij. De leden van de vereniging hebben na de restauratie in eigen beheer op het terrein van de museumboerderij een open wagenschuur en een theaterschuur gebouwd waar toneel, volksdansen en de kledingshow in onder zijn gebracht. Het publiek kan in een rondleiding op levendige wijze kennismaken met de sfeer uit de ‘goede oude tijd’. Tevens dient de omgeving van de museumboerderij al jaren als decor voor de traditionele muziekdagen die door de vereniging worden georganiseerd. Achter de museumboerderij de Nabershof bevindt zich een langgraf. Dit hunebed is de enige in grootte en vorm in Europa.

Wij zoeken voor onze Museumboerderij (1681) en ons nieuwe museum ‘Boeren op de Hondsrug’ per direct een

Conservator

vrijwillige functie, 10-15 uur per week

De conservator beheert de twee musea, stelt collecties samen, initieert tentoonstellingen en zoekt samenwerking met andere musea en instellingen. De conservator vertegenwoordigt de musea naar buiten.

Het is een vrijwilligers functie voor (naar schatting) 10 tot 15 uur per week. Voor het uitoefenen van de functie is kennis en kunde van de historie van het Drentse (boeren)leven en de gebruiken van belang, alsmede de geschiedenis van Drenthe en zijn bewoners.

Voor nadere informatie: Ben Raterink, 0599-564938, benraterink@gmail.com.
Naar dit mailadres kunt u ook uw sollicitatie zenden.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.