Danscentrum Utrecht: Bestuurslid

Danscentrum Utrecht in Utrecht zoekt een Bestuurslid | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geen


DCU is opgericht in 1981 en heeft haar bestaansrecht bewezen als amateur dansschool in Utrecht met een uitgebreid cursusaanbod voor iedereen die van dansen houdt: kinderen, jongeren en volwassenen. Zij staat bekend als dansschool met kwaliteit en als dansschool met een specifiek aanbod moderne dans. Niet alleen amateurs, maar ook (semi-)professionele dansers weten de weg naar het Danscentrum te vinden.

DCU heeft haar dansaanbod in het seizoen 2019/2020 uitgebreid: van één naar drie locaties en van 45 naar 65 cursussen. Deze groei is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Utrecht voor de komende twee jaar. Het DCU staat nu voor de opgave om deze uitbreiding te bestendigen. Met als doel een stabiel en goed bezet dansaanbod en een effectief werkende organisatie met een duurzame financiële basis.

Danscentrum Utrecht (DCU) zoekt een nieuw

Bestuurslid

eens in de zes weken vergadering

Het bestuur toetst of de directie een zorgvuldige en evenwichtige afweging maakt in de uitvoering van haar taken.

Bestuur
DCU is een stichting en de organisatie wordt geleid door een directie met daarin een algemeen directeur en een artistiek leider. De algemeen directeur legt verantwoording af aan het bestuur. Het bestuur heeft als taak om te toetsen of de directie bij de uitoefening van zijn taken een zorgvuldige en evenwichtige afweging heeft gemaakt van de artistieke en zakelijke belangen van de organisatie en de belangen van de interne en externe belanghebbenden.

Wat zoeken wij
De ambitie van DCU is groot. We willen de dansaanbieder van Utrecht worden en blijven, met een (financieel) gezonde organisatie en kwalitatief hoogstaand dansaanbod. Dit betekent dat we op zoek zijn naar mensen die affiniteit hebben met dans en/of de culturele sector, maar tegelijkertijd vanuit een eigen expertise professioneel kan toetsen of de directie de juiste keuzes maakt.

Wat bieden wij
Als lid van het bestuur draag je rechtstreeks bij aan een belangrijke ontwikkeling van DCU. Je leert veel verschillende mensen kennen en verbreedt daarmee je netwerk. Het biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen vanuit een interessante positie.

Contact en reageren
Je reactie met motivatie kun je sturen aan Jennie Tissingh, voorzitter bestuur DCU (jennietissingh@hotmail.com).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.