Danscentrum Utrecht: Algemeen Directeur

Danscentrum Utrecht in Utrecht zoekt een Algemeen Directeur voor 0,44 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 25-10-2019


DCU is opgericht in 1981 en heeft haar bestaansrecht bewezen als amateur  dansschool in Utrecht met een uitgebreid cursusaanbod voor iedereen die van dansen houdt: kinderen, jongeren en volwassenen. Zij staat bekend als dansschool met kwaliteit en als dansschool met een specifiek aanbod moderne dans. Niet alleen amateurs, maar ook (semi-)professionele dansers weten de weg naar het danscentrum te vinden.

DCU heeft haar dansaanbod in het seizoen 2019/2020 uitgebreid: van één naar drie locaties en van 45 naar 65 cursussen. Deze groei is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Utrecht voor de komende twee jaar. Het DCU staat nu voor de opgave om deze uitbreiding te bestendigen. Met als doel een stabiel en goed bezet dansaanbod en een effectief werkende organisatie met een duurzame financiële basis.

Danscentrum Utrecht (DCU) zoekt een

Algemeen Directeur m/v

0.44 fte (16 uur per week)

die in staat is om de organisatie van DCU te innoveren en verder te ontwikkelen.

Functie algemeen directeur
Om deze ambitie goed te begeleiden zijn wij op zoek naar een algemeen directeur voor 16 uur per week (0,44 fte). De algemeen directeur is eindverantwoordelijk voor het DCU en heeft als primaire taak om een organisatie op te bouwen die (financieel) duurzaam is en goed georganiseerd is. De algemeen directeur legt verantwoording af aan het bestuur.

De algemeen directeur vormt samen met de artistiek leider de directie van DCU. De artistiek leider is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het dansaanbod, de dansdocenten en de uitvoering van overige (dans)activiteiten. De directie is gezamenlijk verantwoordelijk voor de algemene en dagelijkse leiding, het functioneren en de resultaten van de organisatie. Concreet voor DCU betekent dat: het behouden en ontwikkelen van het artistieke beleid binnen de kaders van de begroting en de subsidie.

Het team van DCU bestaat – naast onze professionele dansdocenten – verder uit een administratief medewerker en een communicatie-medewerker.

Taken
De taken van de algemeen directeur zijn

 • Zorg dragen voor het personeel.
 • Zorg dragen voor het financiële beleid, inclusief de monitoring en verantwoording van de voorwaarden van de subsidiebeschikking.
 • Het innoveren en ontwikkelen van DCU als financieel duurzame organisatie.
 • Gebouw beheer.
 • Ter ondersteuning van de artistiek leider, het initiëren en beheren van relaties binnen het culturele en dansveld in Utrecht en omstreken.
 • Informatievoorziening naar medewerkers en het organiseren van gestructureerd overleg met team, vrijwilligers en het bestuur.

Functie eisen
Als algemeen directeur beschik je over de volgende kwaliteiten

 • Je hebt bij voorkeur een opleiding van bedrijfskunde, bestuurskunde of economie gevolgd en hebt grote affiniteit met cijfers.
 • Je bent goed in plannen en organiseren.
 • Je weet een organisatie te vormen en op te bouwen.
 • Je hebt ervaring met werken binnen de kaders van subsidie-voorwaarden.
 • Je hebt ervaring met werken in de culturele sector.

Wat bieden wij
Je gaat werken voor de mooiste dansschool in Utrecht die grote ambities heeft en je draagt rechtstreeks bij aan een belangrijke ontwikkeling van DCU. We bieden een uitdagende, verantwoordelijke baan in een klein en energiek team. Het is een functie met veel zelfstandigheid, boeiende contacten en flexibele werktijden.

Arbeidsvoorwaarden zijn in overleg en nader af te stemmen. Zowel loondienst als op ZZP basis is bespreekbaar. Wij streven naar een zo spoedig mogelijke in dienst treding.

Contact en reageren
Enthousiast geworden? Graag ontvangen wij voor 25 oktober 2019 je motivatiebrief en CV. Deze kan je sturen naar info@dcu.nl. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Jennie Tissingh, voorzitter bestuur DCU (jennietissingh@hotmail.com).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 7 en/of vrijdag 8 november 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.