Cool kunst en cultuur: Hoofd Marketing

Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard zoekt een Hoofd Marketing voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-11-2019Cool kunst en cultuur is hét podium van Heerhugowaard, de vooruitstrevende ‘Stad van kansen’ met inmiddels bijna 60.000 inwoners. Cool is een theater, kunsteducatiecentrum, poppodium, culturele ontmoetingsplaats en zalencomplex in één. In het unieke gebouw gevestigd in het levendige stadshart staan creatie, ontmoeting en beleving centraal. Bekende artiesten en aanstormende talenten, amateurgezelschappen en onze eigen cursisten staan in de spotlights van Cool. Daarnaast worden in Cool én op de scholen in Heerhugowaard en omgeving lessen en cursussen gegeven op het gebied van muziek, theater & musical en beeldende kunst. De diverse zalen van Cool kunnen door bedrijven, instellingen en particulieren worden gehuurd.

Cool kunst en cultuur is per direct op zoek naar een

Hoofd Marketing

32 uur per week

Functieomschrijving
Cool is op zoek naar een bevlogen Hoofd Marketing die als meewerkend voorman/-vrouw leiding geeft aan de afdeling marketing. De afdeling (die bestaat uit een online content manager, medewerker marketing & publiciteit, coördinator en medewerkers servicebalie) verzorgt de off- en onlinecommunicatie en promotie voor de gehele organisatie. Daarnaast hoort ook de dienstverlening van de servicebalie en ticketing tot het takenpakket. De functie vereist veelzijdigheid, snel kunnen schakelen, uitstekend organisatiebewustzijn en optimale communicatieve vaardigheden die benodigd zijn voor alle vormen van interne en externe communicatie. De ideale kandidaat is ambitieus in zijn/haar vak, weet de kernwaarden van onze organisatie te vertalen naar slim en innovatief beleid, heeft een hands-on mentaliteit en kan zowel intern als extern verbindend te werk gaan. Daarnaast is het een pré als je beschikt over een gezonde dosis humor. Het Hoofd Marketing vervult een adviserende rol in het MT. Hij/zij rapporteert aan de directeur-bestuurder.

Tot de taken behoren o.a.

 • (Mede)ontwikkelen marketingstrategie en jaarplannen inclusief het bewaken van de voortgang, realisatie en budgetten;
 • (Mede)ontwikkelen en eindredactie van brochures, flyers, en andere digitale en gedrukte uitingen;
 • Het verder optimaliseren van de afdeling waaronder de taakverdeling en onderlinge samenwerking tussen front- & backoffice;
 • Professionaliseren en optimaliseren van alle contactmomenten tijdens de customer journey;
 • (Door)ontwikkelen data-driven marketing en uitvoeren van data-analyses;
 • Het initiëren en coördineren van nieuwe marketingprojecten en publiciteitscampagnes;
 • Het verrichten van marktonderzoek en klanttevredenheidsonderzoek;
 • Sponsorbeleid ontwikkelen en uitzetten (i.s.m. directeur);
 • Initiëren van externe samenwerkingen;
 • Draaien van regiediensten tijdens voorstellingen en evenementen.

Profiel

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding in de richting van marketing en/of communicatie;
 • Aantoonbare meerjarige ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Visie op marketing en communicatie in een dynamische culturele organisatie;
 • Ervaring met en visie op data-driven marketing, CRM en marketing op basis van klantsegmentatie;
 • Weet plan- en procesmatig werken en het op enthousiaste wijze aansturen van mensen te combineren;
 • Woonachtig in Heerhugowaard of directe omgeving, of bereid zich hier te vestigen.

Gedragscompetenties

 • Hands-on mentaliteit;
 • Initiatiefrijk: neemt het voortouw, handelt proactief;
 • Innovatief;
 • Resultaatgericht;
 • Kwaliteitsbewust;
 • Liefde voor kunst en cultuur en het bezoeken van voorstellingen en andere culturele activiteiten is een vanzelfsprekendheid.

Wij bieden
Een functie in een dynamische werkomgeving met een bevlogen, collegiaal team. Het betreft een functie, in eerste instantie voor bepaalde tijd van een jaar waarna bij goed functioneren een contract voor onbepaalde tijd kan worden afgesloten. Salariëring is, afhankelijk van kennisniveau en ervaring, conform de cao Nederlandse Podia, schaal 8.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Lineke Kortekaas (directeur) via lineke@coolkunstencultuur.nl.

Reageren
We ontvangen uw sollicitatie graag met cv en foto, uitsluitend per e-mail, vóór 19 november 2019 op pz@coolkunstencultuur.nl ter attentie van Lineke Kortekaas. Vermeld in alle gevallen ‘Vacature Hoofd Marketing’ in het onderwerp.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.