Boom uitgevers Amsterdam: Fondsredacteur voor Fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing

Boom uitgevers Amsterdam in Amsterdam zoekt een Fondsredacteur voor Fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing voor 32 – 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-10-2019


Boom hoger onderwijs maakt deel uit van Boom uitgevers Amsterdam, een transparant en informeel bedrijf met ongeveer tachtig medewerkers, waar je veel vrijheid en vertrouwen krijgt. We zijn centraal gevestigd in hartje Amsterdam aan de Prinsengracht en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Boom uitgevers Amsterdam is een dochteronderneming van Koninklijke Boom uitgevers, een modern en betrokken uitgeversconcern dat multimediale activiteiten ontplooit voor diverse markten, zoals de educatieve, wetenschappelijke en professionele markt.

Boom Hoger Onderwijs ontwikkelt (online) leermiddelen voor diverse opleidingen van het hoger onderwijs. Voor het fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing zijn wij op zoek naar een gedreven collega.

Wij zijn op zoek naar een:

Fondsredacteur voor Fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing

32 – 36 uur per week

De functie
Het fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing bestaat uit studieboeken voor het hbo en wo, veelal aangevuld met online componenten. Als fondsredacteur:

 • Werk je nauw samen met de uitgever aan het (door)ontwikkelen van de leermiddelen in het fonds.
 • Geef je praktische invulling aan uitgeef- en projectplannen.
 • Ben je verantwoordelijk voor de redactie tot en met de publicatie van zowel herzieningen van bestaande leermiddelen als van nieuwe (online) uitgeefproducten.
 • Begeleid en onderhoud je nauw contact met auteurs en contentontwikkelaars.
 • Bewaak je de kwaliteit, planning en het budget van de uitgeefprojecten.
 • Stuur je freelancers aan zoals redacteuren en vormgevers.

Je werkt binnen het fonds Economie, Organisatie, Communicatie & Marketing, maar je maakt deel uit van een team met andere fondsredacteuren. Je werkt daarnaast samen met collega’s van Sales en marketing, Verkoop binnendienst en Realisatie. Je rapporteert aan de uitgeefmanager van Boom Hoger Onderwijs.

Wie zoeken we?
Wij zoeken een energieke collega die ons helpt het fonds door te ontwikkelen en te onderhouden, zodat het nog meer aansluit bij het onderwijs van nu en de toekomst.

Voor deze functie

 • Word je blij van de dynamiek van de educatieve uitgeverij.
 • Is het een pre als je affiniteit hebt met het economische domein.
 • Ben je stressbestendig.
 • Werk je accuraat en ben je kostenbewust.
 • Ben je dienstverlenend en oplossingsgericht.
 • Heb je belangstelling voor online toepassingen op uitgeefgebied.

Een flexibele instelling is belangrijk in deze functie. Je hebt een relevante hbo- of universitaire studie gevolgd en beschikt bij voorkeur over werkervaring in de media-, uitgeef- of onderwijsbranche.

Wat bieden we?
Boom Hoger Onderwijs is een dynamisch en professioneel uitgeefteam, dat hard aan de weg timmert met nieuwe (online) leermiddelen. De fondsredacteur speelt daarbij een cruciale rol en heeft een grote eigen verantwoordelijkheid. Persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers vinden we belangrijk bij Boom. Op de functie is de cao voor het Uitgeverijbedrijf van toepassing.

Informatie en reacties
Spreekt deze functieomschrijving je aan? Wij praten graag met je verder! We hopen dat je reageert. Houd er rekening mee dat we ook nog een andere vacature voor fondsredacteur hebben, maar dan voor het fonds Techniek & ICT en Zorg & Welzijn.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marc Appels, Uitgever Boom Hoger onderwijs, telefoon 020-5200120, e-mail: m.appels@bua.nl.

Je sollicitatie kun je tot 28 oktober 2019 richten aan Mirjam Bergsma, Hoofd Personeel en Organisatie, via sollicitatie.bua@boom.nl.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 8 en 11 november 2019, de tweede ronde gesprekken is op 19 en 22 november 2019.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.