Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat: Specialist Marketing & Communicatie

Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat in Roosendaal zoeken een Specialist Marketing & Communicatie voor 24-28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-10-2019


Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe bieb bouwt verder aan een sterk bibliotheeknetwerk in West-Brabant, in onze vestigingen, op scholen en daarbuiten. De bibliotheek is er voor iedereen die wil lezen, leren, ontmoeten en ontdekken. De bibliotheek prikkelt leergierigheid!

De wensen van onze klanten, bezoekers en samenwerkingspartners staan daarbij centraal. Om die wensen en behoeften goed in beeld te hebben, zodat we het bibliotheekmerk verder kunnen promoten en professionaliseren, zijn we op zoek naar een:

Specialist Marketing & Communicatie

schaal 9 cao OB

24-28 uur per week

De specialist die we zoeken heeft is een echte marketeer: analytisch sterk, ondernemend en onderzoekend. De nieuwe organisatie zoekt naar nieuwe manieren om producten en diensten te ontwerpen en te vermarkten, in samenwerking met de gebruikers. De marketeer is sparringpartner van het management, begeleidt en initieert onderzoek en focusgroepen en denkt mee over het beleid van de bibliotheek. De marketeer is verantwoordelijk voor de externe communicatie (samen met de Medewerker Communicatie) en ontwerpt nieuwe manieren waarop medewerkers het verhaal van hun bieb kunnen doen. Daarmee wordt het merk van de bibliotheek versterkt. Uiteraard worden daarin zowel traditionele en moderne kanalen gebruikt.

De Specialist Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor het marketing- & communicatiebeleid en ziet toe op een goede uitvoering hiervan. Op basis van de doelstellingen van de beleidspijlers adviseert en ondersteunt de Specialist het managementteam, de Programmamakers en overige collega’s met betrekking tot
marketing en communicatie.

Op het gebied van Marketing initieert en coördineert de Specialist marktonderzoek en deelt de resultaten met het managementteam en de Programmamakers. Hij/zij adviseert het MT bij het opstellen van meerjarenbeleid over de positionering van de bibliotheek. Hij/zij stelt het strategische marketingplan op en vertaalt deze naar
jaarplannen. De Specialist voert het marketingjaarplan deels zelf uit en coördineert de inzet van anderen daarbij.

Op het gebied van Marketingcommunicatie is de Specialist verantwoordelijk voor de externe communicatie op organisatieniveau. Daarnaast adviseert de Specialist de (project)teams gevraagd en ongevraagd over een consistente inzet van externe communicatiemiddelen.

Op het gebied van Interne communicatie adviseert Specialist het managementteam over de optimale inzet van communicatiemiddelen om medewerkers te informeren en betrokkenheid te stimuleren. Hij/zij doet voorstellen om de interne communicatie effectiever te maken.

Heb je belangstelling?
Dan ontvangen we graag voor 21 oktober 2019 je motivatie en cv. Gesprekken worden gepland op 28 en 29 oktober 2019. Voor sollicitaties en meer informatie kun je terecht bij Suzan Chamuleau, S.Chamuleau@bibliotheekvannu.nl of via 0165-552 080.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor de volledige vacature en meer informatie over de organisaties, zie: www.bibliotheekvannu.nl en www.markiezaatsbibliotheken.nl.