Stichting Stedelijk Museum Amsterdam: Floormanager Tentoonstellingsbouw

Stichting Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Floormanager Tentoonstellingsbouw voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 22-09-2019Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en staat met 650.000 bezoekers per jaar op de vierde plek van best bezochte musea in Nederland.

Het museum bestaat uit de afdelingen Conservatoren & Onderzoek, Collectiebeheer, Educatie & Interpretatie, Facilities & Veiligheid, Marketing & Communicatie, Development en Projectbureau. Het team tentoonstellingsbouw valt onder de afdeling Collectiebeheer en bestaat uit drie personen, twee floormanagers en een coördinator tentoonstellingsbouw, aan wie de floormanagers rapporteren.

Het Stedelijk Museum zoekt op korte termijn een breed inzetbare

Floormanager Tentoonstellingsbouw (m/v/x)

36 uur per week

De functie
Als floormanager verricht je onder meer de volgende werkzaamheden:

 • Aansturen en begeleiden van in- en externe teams bij de op- en afbouw van tentoonstellingen. Hieronder valt ook het opstellen en uitwerken van dag- en weekplanningen per tentoonstelling voor de in- en externe uitvoerende partijen op de werkvloer. Dit in overleg met o.a. de registrars, restauratoren en curatoren;
 • Werken in projectteams; adviseren over en voorbereiden van technische installaties en art handling in overleg met curatoren, projectleiders en kunstenaars;
 • Technische productie van tentoonstellingen: bedenken en voorbereiden van innovatieve oplossingen op het gebied van kunstinstallaties, tentoonstellingsattributen en bouw. Het beoordelen van ontwerpen en het begeleiden van het productieproces;
 • Bouw en installaties efficiënt laten verlopen waarbij de veiligheid van de kunstobjecten gewaarborgd blijft;
 • Onderhoud aan lopende tentoonstellingen;
 • Adviseren van de coördinator en projectteam over bijvoorbeeld begrotingen, materiaalkeuze, inzet van personeel, het inhuren van externen. Hieronder valt ook het zelfstandig kunnen voorbereiden van een deelbegrotingen en kostenramingen;
 • Offertes van leveranciers kunnen beoordelen;
 • Zelf installeren van moderne kunstobjecten;
 • Onderhoud aan de werkplaats, gereedschap, materialen en apparatuur alsmede het coördineren van de opslag van tentoonstellingsattributen.

Wij vragen

 • Je beschikt over een relevante mbo- of hbo-opleiding in een vakgerelateerde studierichting en over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in tentoonstellingsbouw en art handling. Ook heb je ervaring met MS Office-applicaties zoals Word en Excel, ervaring met ontwerpsoftware (Adobe pakket, 3D tekenprogramma’s) is een pre en hebt kennis van Arbo-wetgeving. Je kunt planningen maken die van invloed zijn op veel andere partijen en je bent in staat deze collega´s te betrekken in jouw proces;
 • Naast werken in het team tentoonstellingsbouw ben je als floormanager een vaste waarde in het per tentoonstelling samengestelde projectteam;
 • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig, werkt graag met je handen, maar ook achter een computer. Daarnaast heb je hebt technisch inzicht, materiaal en proceskennis. Je weet het overzicht te behouden in stressvolle situaties;
 • Daarnaast ben je klantgericht en communicatief vaardig in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt zelfstandig werken, bent organisatorisch heel sterk, hebt een hands-on instelling en je bent flexibel;
 • Je hebt affiniteit met beeldende kunst.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Stedelijk Museum streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Wij bieden
Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar. De functie is ingedeeld in schaal 8 (€ 2.570 – € 3.288) bij een volledige werkweek, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering, conform de Museum cao. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Lentz, coördinator Tentoonstellingsbouw, via h.lentz@stedelijk.nl.

Solliciteren
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 22 september je cv en motivatiebrief indienen via onderstaande sollicitatiebutton of op onze website.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.