Stichting Kleintjekunst: Planningscoördinator

Stichting Kleintjekunst in Amsterdam zoekt een Planningscoördinator voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 20-09-2019


Stichting Kleintjekunst produceert en ontwikkelt interactieve kunstprogramma’s voor jonge kinderen (0-6 jaar), waarin ze hun eigen beeldtaal en lichaamstaal leren ontdekken en creatieve vaardigheden ontwikkelen. Kleintjekunst bestaat uit een zakelijke en creatieve directeur, een planningscoördinator en een groep interdisciplinaire kunstenaars (moderne dans, visuele kunst, muziek, mime, vormgeving en mode design). De kunstenaars gaan wekelijks op bezoek en onderzoeken in interactie met de kinderen beweging, geluid, kleur, vorm en beeld. Uitgangspunt hierbij is dat jonge kinderen leren door het opdoen van zintuiglijke ervaringen, waarbij het hele lichaam betrokken is en waarbij sprake is van interactie met de omgeving.

Kleintjekunst geeft ook trainingen aan pedagogisch medewerkers en voert co-creatieprojecten uit in samenwerking met het primair onderwijs. De kunstprogramma’s worden in series uitgevoerd op plekken waar kinderen komen, zoals kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen (groep 1 en 2), in Amsterdam en omstreken. In 2019 voeren we ongeveer 1250 programma’s uit, onder andere op de voorscholen van Impuls (Nieuw-West), Swazoom (Zuidoost) en Combiwel (Noord) en we werken nauw samen met kinderopvangorganisaties zoals Kindergarden, Kindercentrum Wereldkids en Compananny.

Voor de planning en organisatie van onze kunstprogramma’s en educatieprojecten zoeken wij per direct een:

Planningscoördinator

0,2 fte

Plaats in de organisatie
Wekelijks zijn er contacten te onderhouden met de kunstenaars, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, locatiemanagers en cultuurcoördinatoren. De planningscoördinator vormt samen met de zakelijke en creatieve directeur het operationeel team van Kleintjekunst. Een dagdeel per week werken we samen in onze studio in Amsterdam-Oost, de overige uren zijn flexibel (thuis) in te zetten.

Taakgebied
De belangrijkste taken zijn:

  • Het maken van een zo efficiënt mogelijke planning van de kunstprogramma’s die plaatsvinden op kinderopvang-organisaties en basisscholen in Amsterdam.
  • Aanspreekpunt voor kunstenaars, kinderopvang-organisaties en basisscholen in Amsterdam, telefonisch en via e-mail.
  • Het inplannen van kunstenaars op basis van hun beschikbaarheid.
  • Het versturen van informatie over kunstenaars aan organisaties en vice versa.
  • Het bijhouden van de planningsadministratie en -documentatie.

Profiel
De beoogde kandidaat heeft tenminste mbo-niveau, is woonachtig in Amsterdam of omgeving, heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en ruime ervaring met Microsoft Office. Hij/zij werkt consciëntieus en accuraat. Hij/zij heeft kennis van c.q. affiniteit met onderwijs, educatie en kunst/vormgeving. Hij/zij beschikt over goede sociale vaardigheden, is pro-actief en kan goed zelfstandig werken, plannen, organiseren en prioriteiten stellen.

Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een freelance aanstelling. We streven naar duurzaamheid binnen de organisatie en werken het liefst met iemand die zich voor langere tijd aan onze stichting wil verbinden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze organisatie, net als onze doelgroep, een diverse samenstelling heeft.

Procedure
Op basis van de ingezonden motivatie vindt een eerste selectie plaats.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jooske Hommes-van Dooremalen (zakelijk directeur), via info@kleintjekunst.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.