Netwerk Digitaal Erfgoed: Projectleider Online Campagne

Het Netwerk Digitaal Erfgoed in Den Haag zoekt een Projectleider Online Campagne voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: geen


Het ​Netwerk Digitaal Erfgoed​ (NDE) is opgezet om de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid te verbeteren van digitaal erfgoed dat in toenemende mate (online) beschikbaar komt bij archieven, bibliotheken, musea en kennisinstellingen. Wij beogen gebruikers van digitaal erfgoed een betere en rijkere online ervaring te bieden, het gebruik van erfgoedcollecties te bevorderen, nadrukkelijk ook die van kleinere instellingen, en zo de maatschappelijke meerwaarde van ons digitale erfgoed te verhogen.

In het kader van het programma ‘intensivering dienstverlening en inclusiviteit van het Netwerk Digitaal Erfgoed’ worden verschillende projecten uitgevoerd. Een van die projecten betreft collectieve marketing.

Projectleider Online Campagne

0,4 fte

Dit project ontwikkelt structurele collectieve marketing die het actieve gebruik van digitale erfgoedinformatie bevordert onder de merknaam ​Geheugen van Nederland​. In de ‘always on’ online publiekscampagne zullen we gebruikers bedienen met waardevolle content en daarmee het gebruik stimuleren. Tevens onderzoeken we hoe de ideale gebruikerservaring eruit kan zien, en hoe we die gefaseerd kunnen organiseren. Deelnemende erfgoedinstellingen kunnen direct profiteren doordat hun digitale erfgoed intensiever gebruikt wordt.

Wij komen graag in contact met een ervaren projectleider die inhoudelijk leiding kan geven aan de online campagne om het digitaal erfgoed onder de aandacht te brengen van het publiek. Je zult bijdragen aan de inhoudelijke ontwikkeling van de campagne door bestaande ideeën om te zetten in inspirerende, creatieve concepten voor de campagne en door de participatie van erfgoedinstellingen te stimuleren.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het enthousiasmeren en duurzaam betrekken van erfgoedinstellingen bij deze campagne. Dit doe je door onder andere ontmoetingen te organiseren, workshops en discussiegroepen te begeleiden en presentaties te verzorgen. Je verzamelt op deze wijze goede ideeën over content en events waarmee de campagne een onderscheidende redactionele formule kan worden gegeven.

Voor het prioriteren en vertalen hiervan naar daadwerkelijke marketingactiviteiten werk je samen met professionele bureaus op het gebied van marketing, contentmanagement en webdesign.

Je initieert activiteiten, legt werkafspraken vast, en zorgt dat ze worden uitgevoerd.
Je draagt bij aan de totstandkoming van plannen en je zult intensief samenwerken met een toegewijd team van collega’s van andere projecten.

Wat breng je mee?

  • Ruime ervaring als projectleider van (landelijke) samenwerkingsprojecten, bij voorkeur in een van de sectoren kunst, cultuur of entertainment.
  • Ervaring met (online) publiekscampagnes.
  • Creatief, enthousiasmerend en gericht op samenwerking.
  • Je voelt je thuis in een netwerkomgeving.
  • Effectief; je kunt (groepen) organisaties binden en draagvlak verwerven.
  • Kennis van contentmanagement is een pre.
  • Communicatief, resultaatgericht en planmatig.
  • Passie voor pionieren en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
  • Affiniteit met erfgoed, marketing, innovatie en ICT.

Je kunt op deeltijdbasis (circa twee dagen per week) aan de slag in een dynamische, innovatieve omgeving waar professionele collega’s in een landelijk netwerk samenwerken aan verhoging van de maatschappelijke meerwaarde van ons digitaal erfgoed. Je werkt vanuit Den Haag en je zult op veel plekken in het land komen.

Spreekt dit je aan?
Dan komen we graag met je in contact. Neem voor meer informatie contact op met Leo Schutte (projectmanager Zichtbaar, Netwerk Digitaal Erfgoed, 06 517 88 422).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.