Museum het Hannemahuis: Collectieregistrator

Museum het Hannemahuis in Harlingen zoekt een Collectieregistrator voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-10-2019Gemeentemuseum het Hannemahuis is een lokaal historisch museum met een actief tentoonstellingsbeleid. Het maakt deel uit van Hannemahuis Centrum voor Harlinger Cultuur en Historie en is een onderdeel van de Gemeente Harlingen. Het museum heeft een gevarieerde verzameling, vijf vaste medewerkers en ongeveer vijftig betrokken vrijwilligers. Voor meer informatie over het Hannemahuis verwijzen wij je naar de website.

Museum het Hannemahuis Harlingen zoekt een

Collectieregistrator

16 uur per week

Dit ben jij:
Museumvoorwerpen zijn bij jou in goede handen. Door jouw nauwkeurige en zorgvuldige inventarisatie en administratie maak jij de collectie digitaal toegankelijk. Je beschikt over een op het vakgebied gerichte hbo-opleiding, zoals de Reinwardt Academie, en hebt ervaring in een museale instelling. Je hebt een flexibele werkhouding, je bent proactief en vindt het leuk om in een klein team te werken. Daarnaast heb je aantoonbare belangstelling voor lokale historie.

Dit ga je doen:
Jij verzorgt de inventarisatie, analyse en registratie van de collectie van het Gemeentemuseum het Hannemahuis. Deze bestaat uit kunst, kunstnijverheid, historische voorwerpen, prenten, tekeningen en foto’s. De verzamelde gegevens breng je onder in een database van Adlib, ten behoeve van het beheer van de verzameling. Jij beantwoordt ook publieksvragen die betrekking hebben op de museumvoorwerpen. Daarnaast ben je bereid, indien nodig, bij te springen op andere werkgebieden binnen het museum. Je vindt het leuk om te werken aan het doel: het op orde houden van de collectie van het Hannemahuis en deze digitaal ontsluiten.

Wat bieden wij jou?

  • Een boeiende werkplek met leuke collega’s in een prachtig monumentaal pand.
  • Jij krijgt een tijdelijk contract voor één jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Jouw aanstelling vindt plaats in salarisschaal 7, wat een salaris van minimaal € 2.040,= en maximaal € 2.986,= bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
  • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

De briefselectie staat gepland voor week 44, de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de ochtend van dinsdag 5 november 2019.

Vragen?
Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Hugo ter Avest, directeur Hannemahuis met telefoonnummer 06-22974525. Vraag over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Sjors Negenman, P&O: 0517-492263.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.