Méér Muziek in de Klas: Fondsenwerver

Méér Muziek in de Klas in Amsterdam zoekt een Fondsenwerver voor 28 voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2019


Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat muziekonderwijs van essentieel belang is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat geldt voor het individuele kind, maar ook voor hoe kinderen zich in de klas en daarbuiten ten opzichte van elkaar gedragen. Muziekonderwijs is dus ook belangrijk voor de samenleving. Méér Muziek in de Klas maakt zich daarom sterk voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Hoe? Door middel van televisieshows tot regionale samenwerkingsverbanden, en van gratis muziekworskhops voor leerkrachten tot Het Kerst Muziekgala. Méér Muziek in de Klas wordt ondersteund door een platform van ambassadeurs uit diverse sectoren en HM Koningin Máxima is ere-voorzitter.

De stichting is een publiek-private samenwerking en wordt onder andere ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de VandenEnde Foundation, het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Jumbo, Simpel en Samsung. Partners zijn onder andere de Nederlandse Publieke Omroep, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad. Daarnaast doen we een beroep op fondsen en het bedrijfsleven.

Voor de uitvoering van ons ambitieuze sponsor- en fondsenwervingsprogramma zijn wij per direct op zoek naar een energieke

Fondsenwerver

28 tot 32 uur per week

Wat ga je doen?

 • In nauwe samenspraak met de senior fondsenwerver en directeur ontwikkel je concrete wervingsplannen voor de diverse wervingsdoelgroepen en voert deze uit.
 • Je bent in staat om het relatienetwerk te onderhouden en te helpen uitbouwen.
 • Je zorgt voor een zorgvuldige uitvoering van de  samenwerkingsovereenkomsten.
 • Je hebt ervaring met het samenwerken met vermogensfondsen; je verzorgt het relatiemanagement, nieuwe aanvragen en verantwoordingen.
 • Je hebt ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en evenementen voor relaties.

Wat vragen wij?
Je bent een enthousiast persoon en een ondernemende, resultaatgerichte teamplayer die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, kennis van Nederlands en goede beheersing van Engels (in woord en geschrift). Daarnaast beschik je minimaal over een hbo-diploma (werk- en denkniveau) en heb je affiniteit met de culturele sector, muziek en/of onderwijs. Ook heb je minimaal drie jaar relevante ervaring in een vergelijkbare functie.

De fondsenwerver die wij zoeken is

 • Initiatiefrijk, resultaatgericht en flexibel.
 • Analytisch en met een hands on mentaliteit.
 • Communicatief vaardig en heeft een vlotte pen.
 • Een teamspeler, maar kan ook goed zelfstandig werken.
 • Stressbestendig.
 • Servicegericht, betrouwbaar en integer.
 • Nieuwsgierig en leergierig.

Wat bieden wij?
Je kan rekenen op een uitdagende en veelzijdige functie waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen verantwoordelijkheid, initiatieven en ontwikkeling. Je werkt nauw samen met de senior fondsenwerver. Je komt terecht in een fris en jong team. Geen dag is hetzelfde: de ene dag houd je je bijvoorbeeld bezig met Het Kerst Muziekgala, de volgende dag kijk je welke kansen er liggen voor amateurverenigingen en de week erop werk je je eigen creatieve plan uit.

Daarnaast bieden we

 • Een functie voor circa 28 tot 32 uur per week.
 • Werkdagen in overleg (aanwezigheid op dinsdag heeft de voorkeur).
 • Mooie werkervaring binnen een energiek team met een informele, gezellige sfeer.
 • Salaris, gangbaar in de culturele sector, afhankelijk van leeftijd en ervaring, € 3.000 tot € 3.500 bij fulltime dienstverband (36 uur).
 • Het gaat om een aanstelling in dienstverband.

Solliciteren en procedure
Ben jij de beste kandidaat voor deze functie en voldoe je aan de eisen? Solliciteer dan door je cv, motivatiebrief én een korte videoboodschap (maximaal 1,5 minuut) naar ons te sturen. In de videoboodschap stel je jezelf voor en maak je je motivatie om bij ons te werken kenbaar.

Je sollicitatie kun je tot en met uiterlijk 6 oktober 2019 mailen naar info@meermuziekindeklas.nl ter attentie van Jantien Westerveld (directeur). Wil je eerst nog meer weten? Dan kun je contact opnemen met Sofie Bienert via 020-8204730. De kennismakingsgesprekken vinden plaatst op vrijdag 18 oktober 2019 op ons kantoor in Amsterdam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.